Preskočiť na obsah

Dobrá a krémová zelerová polievka, zdravý recept

Dobrá a krémová zelerová polievka - zdravý recept

Liečivú misku cenovo dostupnej a voňavej zelerovej polievky môžete pripraviť už za 35 minút. Toto zdravé jedlo je vhodné pre vegánov aj vegetariánov.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na krémovú zelerovú polievku

  • 2 PL olivového oleja alebo masla 
  • 1 cibuľa 
  • 4 strúčiky cesnaku 
  • 6 hrnčekov nakrájaného stonkového zeleru 
  • 2 hrnčeky nakrájaných zemiakov 
  • 1 l zeleninového alebo kuracieho vývaru  
  • 250 ml vody 
  • 1 bobkový list 
  • soľ 
  • ½ ČL mletej červenej papriky 
  • kajenské korenie podľa chuti 

Postup prípravy krémovej zelerovej polievky

  1. Vo veľkom hrnci si zahrejeme olej na strednej teplote, pridáme cibuľu a restujeme do sklovita. Pridáme cesnak a restujeme 1-2 minúty, kým sa nezačne uvoľňovať vôňa.  
  2. Pridáme zeler, zemiaky, vývar, vodu, bobkový list, soľ, korenie a kajenské korenie, tak aby tekutina iba zakrývala zeleninu (ak nie, pridáme trochu vody). Prikryjeme, privedieme do varu, znížime teplotu a dusíme domäkka, kým zemiaky nezmäknú, asi 10 minút. Potom odstránime z ohňa, vyberieme bobkový list a pridáme čerstvé bylinky, premiešame, kým nezvädnú. 
  3. Ponorným mixérom rozmixujeme polievku do hladka a vrátime na oheň. Vmiešame kyslú smotanu, mierne zahrejeme (nesmie sa prevariť) a podávame. 
REKLAMA
12x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *