Preskočiť na obsah

Krémové, čerstvé krevetové špagety s citrónovým korením, ktoré prekypujú chuťou. Rýchle a nezabudnuteľné jedlo, ktoré dokáže potešiť každého maškrtníka.

Ingrediencie

  • 350 g špagiet 
  • 2 PL olivový olej 
  • 600 g olúpaných veľkých kreviet  
  • soľ 
  • mleté čierne korenie 
  • 6 PL čerstvá citrónová šťava 
  • 2 PL maslo 
  • 3 strúčiky cesnaku 
  • 225 g smotanový syr 
  • Čerstvá petržlenová vňať 

Postup

  1. Vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme špagety, kým nebudú al dente. Pred scedením si odložíme hrnček vody z cestovín. Zvyšnú vodu scedíme a špagety odložíme bokom. 
  2. Na väčšej panvici si rozohrejeme olej, pridáme krevety a ochutíme soľou a korením. Restujeme za občasného miešania, kým nebudú krevety ružové, asi 4 minúty. Pridáme 2 PL citrónovej šťavy, premiešame a krevety vyberieme z panvice na tanier.  
  3. Do tej istej panvice dáme roztopiť maslo, pridáme cesnak a restujeme asi 1 minútu. Vmiešame citrónovú šťavu a cca ¾ hrnčeka odloženej vody zo špagiet a smotanový syr. Za stáleho miešania privedieme do varu, kým sa syr úplne nerozpustí. 
  4. Pridáme špagety a krevety do omáčky a poriadne premiešame aby sa cestoviny obalili. Ak je omáčka príliš hustá, pridáme ešte vodu z cestovín. Podľa potreby dochutíme soľou a korením. Podávame s citrónom.  
Ďalšie inšpirácie