Krémové, čerstvé krevetové špagety s citrónovým korením, ktoré prekypujú chuťou. Rýchle a nezabudnuteľné jedlo, ktoré dokáže potešiť každého maškrtníka.
Ingrediencie
- 350 g špagiet
- 2 PL olivový olej
- 600 g olúpaných veľkých kreviet
- soľ
- mleté čierne korenie
- 6 PL čerstvá citrónová šťava
- 2 PL maslo
- 3 strúčiky cesnaku
- 225 g smotanový syr
- Čerstvá petržlenová vňať
Postup
- Vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme špagety, kým nebudú al dente. Pred scedením si odložíme hrnček vody z cestovín. Zvyšnú vodu scedíme a špagety odložíme bokom.
- Na väčšej panvici si rozohrejeme olej, pridáme krevety a ochutíme soľou a korením. Restujeme za občasného miešania, kým nebudú krevety ružové, asi 4 minúty. Pridáme 2 PL citrónovej šťavy, premiešame a krevety vyberieme z panvice na tanier.
- Do tej istej panvice dáme roztopiť maslo, pridáme cesnak a restujeme asi 1 minútu. Vmiešame citrónovú šťavu a cca ¾ hrnčeka odloženej vody zo špagiet a smotanový syr. Za stáleho miešania privedieme do varu, kým sa syr úplne nerozpustí.
- Pridáme špagety a krevety do omáčky a poriadne premiešame aby sa cestoviny obalili. Ak je omáčka príliš hustá, pridáme ešte vodu z cestovín. Podľa potreby dochutíme soľou a korením. Podávame s citrónom.