Preskočiť na obsah

Kulfi mrazený mliečny dezert pochádzajúci z indického subkontinentu. Tento dezert je hutnejší a krémovejší ako zmrzlina a vyrába sa v rôznych príchutiach.

Ingrediencie

  • 1 plechovka sladeného kondenzovaného mlieka 
  • 1 šálka plnotučného mlieka 
  • 1 šálka smotany na šľahanie 
  • 1/4 šálky sušeného odtučneného mlieka 
  • 1/2 ČL mletého kardamónu 
  • 1/4 ČL morskej soli 
  • 1 štipka šafranových nití alebo 1/4 čajovej lyžičky mletej kurkumy, voliteľné 
  • 1/4 šálky nasekaných kešu orieškov
  • 1/4 šálky nasekaných lúpaných pistácií 
  • 1/4 lyžičky mandľového extraktu 

Postup

  1. Vo veľkom hrnci zmiešame mlieko, smotanu, sušené mlieko, kardamón, morskú soľ a ak chcete, šafran, kým sa suroviny nespoja. Varíme na miernom ohni, kým zmes mierne nezhustne, asi 15 minút, za stáleho miešania. Nenecháme zovrieť. Odstránime z tepla a precedíme cez jemné sitko do malej misky. 
  2. Vmiešame kešu, pistácie a mandľový extrakt. Prelejeme do servírovacích pohárov, zakryjeme a zmrazíme na 8 hodín alebo cez noc. Ak chcete, podávajte s ďalšími orechmi. 
Ďalšie inšpirácie