Toto jedlo z kuracích stehien bude už navždy vašim obľúbeným. Smotanová omáčka je naozaj úžasná a budete sa po nej zalizovať ešte týždeň.
Ingrediencie
- 2 PL olivový olej
- 8 kuracích stehien s kožou
- 2 PL masla
- 1 veľká cibuľa
- 1 veľká mrkva
- 1 stonkový zeler
- 230 g čerstvých húb
- 2 PL hladká múka
- 120 ml biele víno
- 500 ml kurací vývar
- 250 ml smotana na varenie
- soľ
- mleté čierne korenie
- čerstvá petržlenová vňať
- čerstvý tymián
Postup
- Kuracie stehná prepláchneme, poriadne osušíme, osolíme a okoreníme. Na veľkej panvici si rozohrejeme asi 1 PL olivového oleja a vložíme kuracie stehná kožou nadol. Smažíme, kým nie je koža chrumkavá a zlatohnedá ( asi 5 minút z každej strany). Preložíme z panvice na tanier kožou nahor a odložíme bokom.
- Do tej istej panvice pridáme maslo. Keď sa maslo roztopí, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, nakrájanú mrkvu, zeler a huby. Restujeme asi 5 minút, kým nebude zelenina mäkká. Prisypeme múku a restujeme ďalšiu minútu. Zalejeme vínom a redukujeme asi 7 minút.
- Nakoniec prilejeme vývar a smotanu. Osolíme, okoreníme, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a tymian. Kurča vrátime na panvicu kožou nahor a dusíme asi 15 minút, kým mäso nezmäkne.