Preskočiť na obsah

Kyslá biela fazuľová polievka

Fantastická kyslá fazuľová polievka ako od babičky. Táto polievka sa pripravuje veľmi jednoducho, ale chutí úžasne. Na prípravu vám stačí niekoľko ingrediencií a krajec chleba ako príloha. Väčšina ľudí túto polievku pripravuje v obrovskom hrnci, pretože sa dá jesť aj niekoľko dní po sebe.

Ingrediencie

  • 250 g veľká strakatá fazuľa 
  • 1 šľahačková smotana 
  • 2 bobkové listy 
  • 2 PL hladká múka 
  • 200 g údené mäso (rebierko) 
  • ocot 
  • soľ 
  • cukor 

Postup

  1. Fazuľu namočíme do studenej vody najlepšie deň vopred. Vodu zlejeme a nalejeme novú. Pridáme bobkové listy a varíme, kým nebude fazuľa mäkká.  
  2. Do druhého hrnca dáme variť údené mäso, kým nebude hotové.  
  3. Keď bude fazuľa uvarená prilejeme vývar z údeného mäsa a mäso nakrájané na menšie kúsky. Necháme prevrieť.  
  4. Smotanu zmiešame s hladkou múkou, aby nevznikli hrudky a pomaly prilejeme do polievky. Povaríme pár minút, dosolíme a vypneme.  
  5. Dochutíme octom a cukrom. Servírujeme s lokšami alebo posúchom.  
Ďalšie inšpirácie