Tradičné vianočné koláčiky, ktorá pozná snáď každý. Linecké koláčiky sú skvelou dobrotou, ktorá nesmie chýbať na žiadnom vianočnom stole. Vyskúšajte tento skvelý recept a vychutnajte si tie najlepšie linecké koláčiky s maslom.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na linecké koláčiky s maslom
- 300 g hladkej múky
- 200 g zmäknutého masla
- 100 g práškového cukru
- 1 žĺtok
- citrónová kôra
- 1 bal vanilkový cukor
- Džem na náplň (marhuľový, jahodový, slivkový)
Postup prípravy lineckých koláčikov s maslom
- Rúru si predhrejeme na 170 °C, plech si vystelieme papierom na pečenie.
- V mise si zmiešame všetky suroviny a vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme cez noc v chladničke.
- Na pomúčenej doske si cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm a vykrajujeme tvary. Do polovice tvarov vykrojíme menší tvar na náplň.
- Pečieme 8 – 10 minút a necháme úplne vychladnúť.
- Na plné tvary nanášame džem, tvary z otvorom posypeme preosiatym práškovým cukrom a lepíme na džemové polovice.