Preskočiť na obsah

Lososové fašírky

Najlepšie fašírky aké ste kedy jedli. Vyskúšajte tieto úžasné lososové fašírky a už nikdy ich za iné nevymeníte.

Ingrediencie

  • 420 g filet z lososa (bez kostí) 
  • 2 cibuľky 
  • 1 PL čerstvého kôpru 
  • 50 g Panko strúhanky 
  • 60 g Majonézy 
  • 1 PL citrónová šťava 
  • 1 dijonská horčica 
  • 1 vajce 
  • 2 PL olivový olej 
  • soľ
  • mleté ​​čierne korenie 

Postup

  1. Filety z lososa umyjeme, osušíme a zbavíme kostí. Potom si filet nakrájame na kocky, ktoré posekáme v sekáčiku, pomelieme alebo nakrájame na drobné kocky ( podľa chuti).  
  2. Takto pripravenú rybaciu zmes si dáme do misky, pridáme nadrobno nakrájané cibuľky, kôpor, strúhanku, majonézu, citrónovú šťavu, horčicu a vajce. Poriadne vymiešame, kým sa zmes úplne nespojí.  
  3. Dochutíme soľou a korením a opäť premiešame. Zo zmesi si vytvarujeme placky podľa požadovanej veľkosti.  
  4. Na panvici si rozohrejeme olej a fašírky opekáme 3-4 minúty z každej strany, kým nebudú zlatisté a chrumkavé. Vyťahujeme na tanier pokrytý papierovou utierkou, aby nasala prebytočnú vlhkosť.  
  5. Podávame so zeleninou alebo zemiakmi a s citrónom na dochutenie.  
Ďalšie inšpirácie