Tento malinový cheesecake z bielej čokolády je výborný a podobný tomu, ktorý by ste dostali v dobrej reštaurácii. Skvelý dezert na špeciálne príležitosti.

Ingrediencie

Korpus 

  • 1 hrnček rozdrvených čokoládových sušienok 
  • ¼ hrnčeka masla 
  • 2 PL cukru 

Poleva 

  • 280 g mrazených malín 
  • ½ hrnčeka vody 
  • 2 PL cukru 
  • 2 ČL kukuričného škrobu 

Náplň 

  • 2 hrnčeky lupienkov bielej čokolády 
  • ½ hrnčeka smotany na šľahanie 
  • 250 g syra philadelphia 
  • ½ hrnčeka cukru 
  • 3 vajcia 
  • 1 ČL vanilkového extraktu 

Postup prípravy

  1. Rozdrvené sušienky zmiešame s maslom a cukrom do sypkej zmesi. Túto zmes vtlačíme na dno formy na pečenie. 
  2. Predhrejeme si rúru na 165 °C. Do hrnca si dáme mrazené maliny, vodu, cukor a kukuričný škrob. Privedieme do varu a pomaly varíme, kým omáčka nezhustne cca 5 minút. Odstavíme z tepla a precedíme cez jemné sitko. Odložíme bokom  
  3. V druhom hrnci si nad parou roztopíme kúsky bielej čokolády so smotanou a občas premiešame. 
  4. Do väčšej misy si dáme syr a cukor a poriadne premiešame do hladka. Po jednom zašľahávame vajcia. Pridáme vanilkový extrakt a roztopenú bielu čokoládu. Poriadne premiešame a polovicu cesta nalejeme na sušienkový korpus. Na vrch nalejeme 3 PL malinovej omáčky a pokračujeme zvyšným cestom. Na vrch nalejeme 3PL malinovej omáčky a špičkou noža spravíme mramorový efekt.  
  5. Pečieme kým nestuhne, cca 50 minút. Chladíme pri izbovej teplote aspoň 2 hodiny. Potom prikryjeme potravinovou fóliou a necháme na noc v chlade. 
  6. Podávame preliate zvyšnou malinovou omáčkou.