Vyskúšajte tieto výborné mandľové linecké koláčiky, ktoré sú ideálnou vianočnou pochúťkou.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na mandľové linecké pečivo
- 150 g hladká múka
- 150 g mleté mandle
- 200 g masla
- 100 g práškového cukru
- 1 žĺtok
- 1 bal vanilkový cukor
- 1 ČL mandľového extraktu
- Džem na náplň
Postup prípravy mandľového lineckého pečiva
- V mise si zmiešame všetky suroviny a vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme cez noc v chladničke.
- Rúru si predhrejeme na 170 °C, plech si vystelieme papierom na pečenie.
- Na pomúčenej doske si cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm a vykrajujeme rozličné tvary. Do polovice tvarov vykrojíme menší tvar na náplň.
- Pečieme 8 – 10 minút a necháme úplne vychladnúť.
- Na plné tvary nanášame džem, tvary z otvorom posypeme preosiatym práškovým cukrom a lepíme na džemové polovice.