Preskočiť na obsah

Mandľové linecké pečivo, vianočný recept

Mandľové linecké pečivo - vianočný recept

Vyskúšajte tieto výborné mandľové linecké koláčiky, ktoré sú ideálnou vianočnou pochúťkou.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na mandľové linecké pečivo

  • 150 g hladká múka  
  • 150 g mleté mandle 
  • 200 g masla 
  • 100 g práškového cukru 
  • 1 žĺtok 
  • 1 bal vanilkový cukor  
  • 1 ČL mandľového extraktu 
  • Džem na náplň 

Postup prípravy mandľového lineckého pečiva

  1. V mise si zmiešame všetky suroviny a vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme cez noc v chladničke.   
  2. Rúru si predhrejeme na 170 °C, plech si vystelieme papierom na pečenie.   
  3. Na pomúčenej doske si cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm a vykrajujeme rozličné tvary. Do polovice tvarov vykrojíme menší tvar na náplň.   
  4. Pečieme 8 – 10 minút a necháme úplne vychladnúť.   
  5. Na plné tvary nanášame džem, tvary z otvorom posypeme preosiatym práškovým cukrom a lepíme na džemové polovice.   
REKLAMA
16x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *