Preskočiť na obsah

Jednoduché medvedie labky, najlepší vianočný recept

Jednoduché medvedie labky - najlepší vianočný recept

Kto by nepoznal klasické medvedie labky? Pripravili sme pre vás overený recept, s ktorým sa vám táto úžasná vianočná pochúťka určite bez problémov podarí.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na medvedie labky

  • 300 g hladká múka 
  • 100 g práškový cukor 
  • 250 g maslo 
  • 1 väčšie vajce 
  • 150 g mleté vlašské orechy 
  • 2 PL holandského kakaa 
  • ½ ČL vanilkový extrakt 

Postup prípravy medvedích labiek

  1. Rúru predhrejeme na 190 °C. Zo všetkých surovín si vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie  a odložíme do chladničky aspoň na 1 hodinu, ideálne cez noc.  
  2. Formičky na medvedie labky si jemne vymažeme olejom a naplníme cestom. Pečiee asi 8 – 12 minút, kým nebudú zlatohnedé. Po dopečení ich necháme pár minút chladnúť na plechu a potom ich vyklopíme z formičiek. Ak sa nevyklopia samé, jemne pobúchame formičku nožom.  
  3. Vychladnuté medvedie labky posypeme práškovým cukrom.  
REKLAMA
14x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *