Preskočiť na obsah

Mexická Kuracia Quesadilla je tradičné jedlo z Mexika, ktoré sa skladá z tortilly plnenej kuracím mäsom a syrom. V tomto recepte je kuracie mäso nakrájané na tenké plátky, ktoré sa najprv upraží a potom sa spolu so syrom a ostatnými ingredienciami vloží na tortillu. Tortilla sa potom zloží na polovicu a pečie sa na panvici, kým syr neroztaví a tortilla nie je zlatistá a krásne prepečená.

Toto jedlo má lahodnú kombináciu chutí, ktoré sú charakteristické pre mexickú kuchyňu. Kuracie mäso je mäkké a šťavnaté, syr dodáva chuť a konsistenciu a paradajková zmes pridáva ďalší rozmerný prvok. Môže sa podávať s guacamole alebo smotanou, aby sa zdôraznili chutné a korenisté chute jedla. Mexická Kuracia Quesadilla je obľúbenou voľbou pre tých, ktorí hľadajú jedlo, ktoré je ľahké na prípravu a má zaujímavú chuť.

Ingrediencie

  • 1 čajová lyžička olivového oleja
  • 2x paprika rôznych farieb (červená, zelená, žltá)
  • 1/2 červenej cibule
  • Mleté čierne korenie
  • 0,5 kilogramov vykostených kuracích pŕs
  • 4x tortilla
  • Sterilizovaná kukurica (v plechovke)
  • Strúhaný syr

Postup

  1. Papriky a cibuľu nakrájame na pásiky prípadne na menšie kocky a opekáme na olivovom oleji.
  2. Pridáme kuracie prsia nakrájané na menšie kocky, ochutíme soľou a korením a opečieme do mäkka.  
  3. Na druhú panvicu dáme opiecť tortillu a jemne ju opekáme z oboch strán.
  4. Na polovicu tortilly dáme opečené papriky, cibuľu a kuracie prsia, pridáme kukuricu a strúhaný syr.
  5. Tortillu preložíme na polovicu a opečieme z oboch strán, kým sa syr úplne nerozpustí.  
  6. Môžeme servírovať prekrojenú na polovicu v tvare trojuholníkov.
Ďalšie inšpirácie