Dokonalá príloha ku každému jedlu, ktorá sa dá ľahko a rýchlo pripraviť. Mrkva opečená do dokonalosti. Jej okraje sú krásne skaramelizované a chrumkavé, pričom vnútro je úžasne jemné.
Ingrediencie
- 900 g ošúpanej mrkvy
- 3 PL olivového oleja
- ¾ ČL soli
- ½ ČL mletého čierneho korenia
- petržlenová vňať
Postup prípravy
- Rúru si predhrejeme na 200 °C a plech na pečenie potrieme 1 PL olivového oleja.
- Mrkvy si očistíme, ošúpeme a nakrájame na hranolky. Nakrájanú mrkvu dáme na plech a pokvapkáme zvyšnými 2 lyžicami oleja. Posypeme soľou, korením a premiešame, aby sa poriadne obalila. Mrkvu rovnomerne rozložíme po celom plechu na pečenie a restujeme 25 minút alebo kým mrkva nezmäkne a nezačne karamelizovať. Ak pred zmäknutím zhnedne príliš rýchlo, voľne prikryjeme fóliou. Pred podávaním posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Ďalšie recepty
Nadýchaná banánová bábovka - jednoduchý recept
Pečený losos s kyslou smotanou - jednoduchý recept
Banánovo ovsené sušienky s čokoládou - recept na chutné cookies pre deti
Špenátová Frittata - originálny recept
Zapečená cuketa s parmezánom a tymianom - jednoduchý a chutný recept
Cuketový hummus - FIT recept
Pravé grécke tzatziky - dresing a omáčka, najlepší recept s bielym jogurtom a uhorkou
Talianske tekvicovo-špenátové lasagne - originálny recept
Portobello Burger - vegánsky recept
Špagety Lo Mein - jednoduchý recept