Preskočiť na obsah

Mrkvové hranolky

Dokonalá príloha ku každému jedlu, ktorá sa dá ľahko a rýchlo pripraviť. Mrkva opečená do dokonalosti. Jej okraje sú krásne skaramelizované a chrumkavé, pričom vnútro je úžasne jemné.

Ingrediencie

  • 900 g ošúpanej mrkvy 
  • 3 PL olivového oleja 
  • ¾ ČL soli 
  • ½ ČL mletého čierneho korenia 
  • petržlenová vňať 

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 200 °C a plech na pečenie potrieme 1 PL olivového oleja. 
  2. Mrkvy si očistíme, ošúpeme a nakrájame na hranolky. Nakrájanú mrkvu dáme  na plech a pokvapkáme zvyšnými 2 lyžicami oleja. Posypeme soľou, korením a premiešame, aby sa poriadne obalila. Mrkvu rovnomerne rozložíme po celom plechu na pečenie a restujeme 25 minút alebo kým mrkva nezmäkne a nezačne karamelizovať. Ak pred zmäknutím zhnedne príliš rýchlo, voľne prikryjeme fóliou. Pred podávaním posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.  
Ďalšie inšpirácie