Preskočiť na obsah

Mughlai Chicken je severoindický recept na výborné kura s krémovou tmavohnedou cibuľovou omáčkou, ktorá vás prinúti oblizovať tanier.

Ingrediencie

  • 4 struky kardamónu 
  • 10 strúčikov cesnaku 
  • 6 celých klinčekov 
  • 4 a 1/2 ČL čerstvého zázvoru 
  • 1 PL neblanšírovaných mandlí 
  • 1 PL solené kešu oriešky 
  • 1 ČL mletej škorice 
  • 6 malých červených cibúľ 
  • 4 papričky jalapeňos  
  • 1/4 šálky repkového oleja 
  • 3 lyžice vody 
  • 650 g vykostené kuracie prsia bez kože 
  • 1 šálka kokosového mlieka 
  • 1 šálka bieleho jogurtu 
  • 1 lyžička mletej kurkumy 
  • Čerstvé lístky koriandra 
  • Horúca varená ryža basmati 

Postup

  1. Z kardamónových strukov odstránime semená a vložíme do mixéra. Pridáme cesnak, klinčeky, zázvor, mandle, kešu a škoricu. Rozmixujeme a odložíme bokom. 
  2. Vo veľkej panvici orestujeme na oleji cibuľu a jalapeňos do mäkka. Vmiešame vodu a cesnakovú zmes. Pridáme kuracie mäso, mlieko, jogurt a kurkumu. Privedieme do varu, znížime teplotu a dusíme bez pokrievky, kým kuracia šťava nevytečie ( cca 8-10 minút). 
  3. Posypeme koriandrom. Ak chcete, podávajte s ryžou. 
Ďalšie inšpirácie