Preskočiť na obsah

Skvelá maškrta, ktorá poteší všetky chuťové poháriky. Vyskúšajte tento recept na nadýchanú banánovú bábovku a uvidíte, že inú už nebudete chcieť.

Ingrediencie

  • 200 g cukru 
  • 220 g zmäknutého masla 
  • 6 vajec 
  • 2 – 3 roztlačené banány 
  • 1 a ½ ČL vanilkového extraktu 
  • 1/2 ČL citrónového extraktu 
  • 350 g hladkej múky 
  • 1/4 ČL sódy bikarbóny 
  • 240 g kyslej smotany 

Glazúra

  • 150 g cukru 
  • 1/2 ČL vanilkového extraktu 
  • 2 – 3 PL mlieka 

Postup

  1. Formu na bábovku si vymažeme a vysypeme múkou alebo cukrom. Rúru si predhrejeme na 160 °C.   
  2. Vo väčšej mise si vyšľaháme maslo s cukrom asi 5 – 7 minút. Postupne zašľahávame vajcia jedno po druhom. Vmiešame roztlačené banány  a vanilkový a citrónový extrakt.  
  3. V druhej mise si zmiešame múku so sódou bikarbónou. Túto zmes postupne prisypávame do vaječnej zmesi striedavo s kyslou smotanou. Poriadne zašľahávame.  
  4. Cesto nalejeme do pripravenej bábovkovej formy a pečieme 75 – 85 minút, kým nebude špajdľa zapichnutá do stredu suchá. Po dopečení necháme vo forme 10 – 15 minút chladnút, potom vyklopíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť. 
  5. V miske si vyšľaháme cukor, mlieko a vanilkový extrakt a touto zmesou polejeme vrch vychladnutej bábovky.  
Ďalšie inšpirácie