Frankfurtská polievka je tradičnou českou polievkou, ktorá sa však už mnoho rokov pripravuje aj na Slovensku. Vychutnajte si dokonalú chuť cesnaku a mletej červenej papriky s kúskami viedenských párkov v podobe výdatnej polievky.
Objavte čaro varenia a pečenia vďaka kuchárskym knihám, ktoré oživia váš pôžitok z jedla a otvoria vám pestrú paletu chutí z celého sveta.
Ingrediencie
- 5 -6 ks párky
- 2 ks väčších zemiakov
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 2 PL hladká múka
- 1,5 – 2 l vývar
- Bravčová masť
- mletá červená paprika
- mleté čierne korenie
- soľ
- petržlenová vňať na servírovanie
Postup prípravy
- V hrnci si necháme roztopiť bravčovú masť a orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita. Potom pridáme prelisovaný cesnak a restujeme ďalšiu minútu. Párky nakrájame na kolieska a zľahka ich orestujeme na cibuľke s cesnakom. Prisypeme múku a mletú červenú papriku, premiešame a zalejeme vývarom.
- Privedieme do varu a varíme asi 20 minút. Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na kocky. Asi v polovici varenia pridáme zemiaky, soľ a korenie.
- Keď sú zemiaky mäkké, podľa chuti dosolíme a dokoreníme. Pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou a servírujeme s čerstvým chlebom.