5/5 - (11x hodnotené)

Frankfurtská polievka je tradičnou českou polievkou, ktorá sa však už mnoho rokov pripravuje aj na Slovensku. Vychutnajte si dokonalú chuť cesnaku a mletej červenej papriky s kúskami viedenských párkov v podobe výdatnej polievky.

Ingrediencie

  • 5 -6 ks párky 
  • 2 ks väčších zemiakov 
  • 1 cibuľa 
  • 1 strúčik cesnaku 
  • 2 PL hladká múka 
  • 1,5 – 2 l vývar  
  • Bravčová masť 
  • mletá červená paprika 
  • mleté čierne korenie 
  • soľ 
  • petržlenová vňať na servírovanie 

Postup prípravy

  1. V hrnci si necháme roztopiť bravčovú masť a orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita. Potom pridáme prelisovaný cesnak a restujeme ďalšiu minútu. Párky nakrájame na kolieska a zľahka ich orestujeme na cibuľke s cesnakom. Prisypeme múku a mletú červenú papriku, premiešame a zalejeme vývarom.  
  2. Privedieme do varu a varíme asi 20 minút. Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na kocky. Asi v polovici varenia pridáme zemiaky, soľ a korenie. 
  3. Keď sú zemiaky mäkké, podľa chuti dosolíme a dokoreníme. Pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou a servírujeme s čerstvým chlebom.