Oškvarková nátierka je výborná pochúťka, ktorou nič nepokazíte. Môžete ju ponúknuť návšteve, alebo si ju pripraviť na raňajky alebo večeru. Najlepšia je vždy z domácich oškvarkov, ale pokiaľ ich nemáte, dajú sa kúpiť buď na trhu alebo v akýchkoľvek potravinách.
Ingrediencie
- 250 g oškvarky
- 2 vajcia
- 1 menšia cibuľka
- 1 PL horčice
- Soľ
- Mleté čierne korenie
Postup prípravy
- V sekáčiku si najemno pomelieme oškvarky, kto má rád môže si zopár kusov nakrájať na malé kúsočky a zmiešať ich s pomletými.
- Vajíčka si uvaríme natvrdo ( varíme 10 minút) a nakrájame na menšie kocky. Cibuľku pokrájame nadrobno. Kto nemá rád kúsky v pomazánke, môže pridať k oškvarkom vajíčka a cibuľu a najemno nasekať v sekáčiku.
- Osolíme, okoreníme a pridáme horčicu. Všetko spolu dôkladne premiešame.
- Necháme postáť aspoň hodinu a podávame s čerstvým chlebíkom.
Ďalšie recepty
Tekvicový francúzsky toast so škoricou - originálny recept
Avokádové maslo - domáci recept
Crostini s hubami - chutný recept
Ľahký tuniakový šalát - jednoduchý recept
Babičkina domáca vianočka - tradičný recept
Výborná a lahodná vajíčková nátierka - klasický, zdravý recept
Huevos Rancheros - recept na mexické Rančerské vajíčka, obľúbené kovbojské raňajky
Pravá talianska focaccia - overený recept na tradičný nadýchaný taliansky chlieb
Hubová praženica - domáci recept
Zdravá mrkvová pomazánka s vajíčkom - najlepší recept