10x hodnotené

Medové rezy sú veľmi jednoduchým a obľúbeným zákuskom, ktorý je vhodný pre celú rodinu. Vychutnať si ho môžete nielen počas vianočných sviatkov, ale aj kedykoľvek počas roka.

Ingrediencie

Cesto

Plnka

Na zdobenie

Postup prípravy

  1. Do misky si preosejeme múku. Do hrnca dáme cukor, maslo, vajcia, med, mlieko a sódu a nad parou zohrievame za stáleho miešania metličkou. Keď nám vznikne jednotná zmes, prelejeme ju do misy s múkou a vypracujeme kompaktné cesto.  
  2. Rúru si predhrejeme na 190 °C a plech si vymastíme olejom. Cesto rozdelíme na 4 časti a každé vyvaľkáme na veľkosť plechu. Pečieme asi 7 – 8 minút.  
  3. Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme cukor a múku a varíme za stáleho miešania na kašu. Necháme vychladnúť. Medzitým si vyšľaháme maslo a postupne do neho zapracovávame vychladnutú kašu.  
  4. Na jeden z plátov natrieme rovnomerne polovicu krému, navrch dáme ďalší plát, ktorý potrieme džemom, prikryjeme ďalším plátom a potrieme zvyšným krémom. Na vrch dáme posledný plát a poriadne ho zaťažíme.  
  5. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s maslom a vrchný plát ňou po zaťažení poriadne polejeme a dozdobíme.