Marcipánové sušienky Bethmännchen sú známym, tradičným receptom na vianočné pečivo z Nemecka, konkrétne z Frankfurtu.
Ingrediencie
- 400 g marcipánu
- 100 g mletých mandlí
- 125 g práškového cukru
- 1 vajce
- 75 g celých mandlí
- 1 PL mlieka
Postup
- Marcipán rozdrobíme do misky, pridáme mandľovú múku, práškový cukor a vaječný bielok (žĺtok si odložíme na potretie) a vymiesime hladké cesto.
- Rúru si predhrejeme na 175 °C a plech si vystelieme papierom na pečenie.
- Z kopcovitej ČL cesta vytvarujeme guličky a ukladáme na plech vo vzdialenosti aspoň 5 cm od seba. Do každej guličky vtlačíme asi 3 mandle tak, aby hroty smerovali nahor.
- Zľahka rozšľaháme vaječný žĺtok s mliekom a potrieme každý koláčik.
- Pečieme do zlatova asi 10 – 12 minút a po dopečení necháme úplne vychladnúť.