Preskočiť na obsah

Pečené tekvicové fondue

    Pečené tekvicové fondue - originálny recept

    Poriadne nákŕmená návšteva bude vždy spokojná. Pripravte jej lahodnú pečenú tekvicu s bublajúcim trojsyrovým fondue. Úžasná pochúťka pre každú príležitosť.

    Ingrediencie

    1 celá tekvica  

    Na 300 ml fondue 

    • 100 g nastrúhaného ementálu 
    • 100 g nastrúhaného gruyère syra 
    • 100 g nastrúhaného čedaru 
    • 1 PL kukuričnej múky 
    • 100 g crème fraîche 
    • 2 lyžice bieleho vína 
    • 1 šalotka  
    • 1 strúčik cesnaku 
    • Malé pečené zemiaky na podávanie 
    • Chrumkavý chlieb na servírovanie 
    • Tyčinky na servírovanie 

    Postup

    1. Rúru si rozohrejeme na 180 °C. Z tekvice odrežeme vrch a vydlabeme všetky semienka a blany. Nasadíme veko a celú tekvicu položíme na pevný plech na pečenie. Pečieme podľa veľkosti tekvice ( cca 40 minút).  
    2. Zmiešame strúhané syry s kukuričnou múkou. Z rúry vyberieme tekvicu a z pokrievky tekvice zoškriabeme opečenú dužinu a odložíme. Teplotu rúry zvýšime na 200 °C. Pridáme syry, crème fraîche, biele víno, šalotku a cesnak do vnútra tekvice. Vrátime do rúry a pečieme 30 minút alebo kým sa syry neroztopia a nezačnú bublať. Primiešame okrájané kúsočky dužiny tekvice. Jeme lyžicami alebo namáčame zemiaky, chlieb alebo slané tyčinky.  
    Ďalšie inšpirácie