Poriadne nákŕmená návšteva bude vždy spokojná. Pripravte jej lahodnú pečenú tekvicu s bublajúcim trojsyrovým fondue. Úžasná pochúťka pre každú príležitosť.
Ingrediencie
1 celá tekvica
Na 300 ml fondue
- 100 g nastrúhaného ementálu
- 100 g nastrúhaného gruyère syra
- 100 g nastrúhaného čedaru
- 1 PL kukuričnej múky
- 100 g crème fraîche
- 2 lyžice bieleho vína
- 1 šalotka
- 1 strúčik cesnaku
- Malé pečené zemiaky na podávanie
- Chrumkavý chlieb na servírovanie
- Tyčinky na servírovanie
Postup
- Rúru si rozohrejeme na 180 °C. Z tekvice odrežeme vrch a vydlabeme všetky semienka a blany. Nasadíme veko a celú tekvicu položíme na pevný plech na pečenie. Pečieme podľa veľkosti tekvice ( cca 40 minút).
- Zmiešame strúhané syry s kukuričnou múkou. Z rúry vyberieme tekvicu a z pokrievky tekvice zoškriabeme opečenú dužinu a odložíme. Teplotu rúry zvýšime na 200 °C. Pridáme syry, crème fraîche, biele víno, šalotku a cesnak do vnútra tekvice. Vrátime do rúry a pečieme 30 minút alebo kým sa syry neroztopia a nezačnú bublať. Primiešame okrájané kúsočky dužiny tekvice. Jeme lyžicami alebo namáčame zemiaky, chlieb alebo slané tyčinky.