Tento jednoduchý recept na pečeného lososa s citrónom a kôprom zaberie menej ako 30 minút. Obľúbené a rýchle jedlo, ktoré je vhodné na obed aj večeru. Vďaka jemnému pečeniu zostane ryba vlhká a doslova sa topí v ústach.
Ingrediencie
- 2 ks filé z lososa
- 1 PL olivového oleja
- Soľ
- mleté čierne korenie
- 1 citrón
- 3 až 4 vetvičky čerstvého kôpru
- 1/2 šálky suchého bieleho vína (alebo rybí vývar, kurací vývar, voda)
Postup prípravy
- Rúru si predhrejeme na 160 °C. Obe strany lososa jemne potrieme olejom, osolíme a okoreníme.
- Na dno zapekacej misy poukladáme citrón nakrájaný na tenké plátky a kôpor.
- Lososa položíme kožou nadol na citróny s kôprom, podlejeme vínom alebo vývarom a pekáč prikryjeme alobalom.
- Pečieme podľa hrúbky lososa cca 12 – 30 minút, kým sa neobjavia biele bublinky bielkovín. Po 10 minútach pečenia skontrolujeme priebeh.
- Podávame posypané nasekanými čerstvými bylinkami a s citrónom.
Ďalšie recepty
Tekvicové škoricové rolky - originálny recept
Cestoviny s údeným lososom - FIT recept
Cuketová kari polievka - vegánsky recept
Super cestovinový šalát - šťavnatý recept
Špagety Lo Mein - jednoduchý recept
Zdravé bezlepkové kokosové sušienky - vianočný recept
Špagety al pomodoro s bazalkou a syrom - originálny taliansky recept
Avokádové palacinky - FIT recept
Zapekaná plnená cuketa bez mäsa - FIT recept
Špagety so syrovou omáčkou a korením - originálny recept na Cacio e Pepe