...

Tento jednoduchý recept na pečeného lososa s citrónom a kôprom zaberie menej ako 30 minút. Obľúbené a rýchle jedlo, ktoré je vhodné na obed aj večeru. Vďaka jemnému pečeniu zostane ryba vlhká a doslova sa topí v ústach.

Ingrediencie

  • 2 ks filé z lososa 
  • 1 PL olivového oleja 
  • Soľ  
  • mleté ​​čierne korenie 
  • 1 citrón
  • 3 až 4 vetvičky čerstvého kôpru  
  • 1/2 šálky suchého bieleho vína (alebo rybí vývar, kurací vývar, voda) 

Postup prípravy

  1. Rúru si predhrejeme na 160 °C. Obe strany lososa jemne potrieme olejom, osolíme a okoreníme. 
  2. Na dno zapekacej misy poukladáme citrón nakrájaný na tenké plátky a kôpor. 
  3. Lososa položíme kožou nadol na citróny s kôprom, podlejeme vínom alebo vývarom a pekáč prikryjeme alobalom. 
  4. Pečieme podľa hrúbky lososa cca 12 – 30 minút, kým sa neobjavia biele bublinky bielkovín. Po 10 minútach pečenia skontrolujeme priebeh. 
  5. Podávame posypané nasekanými čerstvými bylinkami a s citrónom.