Preskočiť na obsah

Pečený losos s kyslou smotanou

    Pečený losos s kyslou smotanou - jednoduchý recept

    Ako pripraviť jemného pečeného lososa s krémovou kyslou smotanou za menej ako 30 minút? Vyskúšajte tento jednoduchý, rýchly a chutný recept.

    Ingrediencie

    • 4  filety z lososa 
    • 1/2 hrnčeka tučnej kyslej smotany 
    • 1 a 1/2 ČL celozrnnej horčice 
    • 1/3 hrnčeka strúhaného parmezánu 
    • soľ  
    • čierne mleté ​​korenie 

    Postup

    1. Predhrejeme si rúru na 220 °C a vymastíme si zapekaciu misu, prípadne vystelieme papierom na pečenie.  
    2. V miske si zmiešame kyslú smotanu, horčicu a syr a dochutíme soľou a korením. 
    3. Filety lososa umiestnime do zapekacej misy a každý filet potrieme 2 PL smotanovej zmesi. 
    4. Pečieme cca 10 až 15 minút alebo pokiaľ nebude losos v najhrubšej časti hotový. Vyberieme z rúry a prikryjeme alobalom na 5 – 10 minút.  
    5. Podávame s pečenými zemiakmi alebo so zeleninou.  
    Ďalšie inšpirácie