Reklama
Hlavné jedlá

Perfektná Machaca – ochutnajte tradičné domáce jedlo zo severného Mexika

Reklama

Machaca je veľmi obľúbeným jedlom hlavne v severnom Mexiku a na juhozápade spojených štátov. Najčastejšie sa pripravuje z dobre koreneného hovädzieho alebo bravčového sušeného mäsa. Machaca je jedlo, na ktorom si dokonale pochutí aj najväčší maškrtník.

[sc name=“reklama_1″][/sc]

Ingrediencie

[sc name=“reklama_martinus“ ][/sc]

Postup prípravy

  1. V mištičke si zmiešame čili, rascu, sušený cesnak, oregano, papriku, kajenské korenie, soľ a poriadne potrieme hovädzie mäso z každej strany.
  2. Do hrnca dáme rozohriať 4 polievkové lyžice olivového oleja a z každej strany opekáme mäso cca 4 minúty.
  3. Do hrnca vložíme pokrájané paradajky, papriky, jalapeňos a cibule, navrch vložíme mäsko a zalejeme vývarom a limetkovou šťavou.
  4. Pomaly varíme 8 hodín, kým nebude mäsko úplne mäkké. 
  5. Pomocou dvoch vidličiek mäsko rozdelíme na malé kúsky a k mäsku primiešame rozmixovanú zvyšnú zeleninu z hrnca.
  6. Toto mäsko je dokonalé na burritos, tacos alebo ako šalát.
[sc name=“reklama_2″ ][/sc]

Najčastejšie otázky

Čo je to Machaca?

Machaca je tradičné mexické jedlo vyrobené z mäsa, zvyčajne hovädzieho alebo bravčového, ktoré sa suší a potom drvené. Je to populárne jedlo v severnom Mexiku.

Aké mäso sa používa na prípravu Machaca?

Tradične sa na prípravu Machaca používa hovädzie mäso, konkrétne sušené a drvené hovädzie mäso. Avšak môžu sa použiť aj iné druhy mäsa, ako je bravčové mäso alebo dokonca kuracie mäso.

Je Machaca pikantná?

Machaca nemusí byť nutne pikantná, ale chuť môže byť obohatená rôznymi koreninami a dochucovadlami podľa preferencií. Pikantnosť sa môže prispôsobiť dodaním pikantných korení, ako je kajenské korenie alebo čili prášok.

Je Machaca vhodná pre vegetariánov?

Machaca je tradične prípravok z mäsa, preto nie je vhodná pre vegetariánov. Avšak vegetariáni môžu využiť rôzne náhrady za mäso, ako je napríklad texturovaný sójový proteín alebo huby, aby vytvorili podobnú konzistenciu a chuť.

[sc name=“reklama_koniec_clanku“ ][/sc]
Reklama

Vyskúšajte tiež

Grilovaná špargľa – FIT recept na leto

Grilovaná špargľa je skvelá letná pochúťka, ktorá prináša do jedálnička výnimočnú chuť a textúru. Táto zelenina je bohatá na živiny…

27 mája, 2023

Grilované zeleninové špízy – vegetariánsky recept

Grilované zeleninové špízy sú výbornou voľbou pre vegetariánov, ale aj pre všetkých, ktorí radi vychutnávajú pestrofarebné a chutné jedlá. Tieto…

27 mája, 2023

Ako spracovať reďkovku – recept na nakladané reďkovky

Nakladané reďkovky sú skvelým spôsobom, ako využiť sezónne reďkovky a pridať do jedál chrumkavú a kyselo-sladkú príchuť. Tento konzervovaný pokrm…

26 mája, 2023

Citrónový džem – overený recept

Citrónový džem je vytvorený z citrónovej šťavy, citrónovej kôry, cukru a vody. Tieto ingrediencie sa spolu varia a zahustia, vytvárajúc…

24 mája, 2023

Sladká chilli omáčka – jednoduchý recept

Sladká chilli omáčka je populárna a viacúčelová omáčka, ktorá je známa svojou sladkou a pikantnou chuťou. Táto omáčka pochádza z…

24 mája, 2023

Najlepší slivkový lekvár – rýchly recept

Slivkový lekvár je tradičným a obľúbeným ovocným džemom, ktorý sa vyrába z čerstvých sliviek. Tento džem je sladký, aromatický a…

23 mája, 2023
Reklama