Preskočiť na obsah

Perníkové crinkles, originálny recept

Perníkové crinkles - originálny recept

Vyskúšajte recept na výborné vianočné perníkové crinkles sušienky, ktoré si určite obľúbite.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na perníkové crinkles

  • 270 g hladkej múky 
  • 120 g kryštálového cukru 
  • 60 g masla 
  • 2 vajcia 
  • 2 ČL kypriaceho prášku 
  • 2-3 ČL perníkového korenia 
  • 3 ČL holandského kakaa 

Na obaľovanie

  • práškový cukor  

Postup prípravy perníkových crinkles

  1. Rúru si predhrejeme na 180 °C a plech si vystelieme papierom na pečenie.  
  2. V mise si vymiešame zmäknuté maslo s cukrom do peny, potom postupne zašľaháme vajíčka.  
  3. V druhej miske si zmiešame suché ingrediencie: múku, prášok do pečiva perníkové korenie a kakao. Poriadne premiešame a presypeme do misy k maslovej zmesi. Rukami alebo vareškou vymiesime kompaktné cesto. Misu prikryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky aspoň na 6 hodín, ideálne cez noc.  
  4. Do taniera alebo širšej misky si dáme práškový cukor. Lyžičkou odoberáme z vychladnutého cesta a vytvarujeme guličky s veľkosťou asi 2,5 cm. Guličky dôkladne vyvaľkáme v práškovom cukre a ukladáme ich na pripravený plech vo vzdialenosti aspoň 3 cm od seba. Takto spotrebujeme všetko cesto.   
  5. Pečieme asi 10 minút, po dopečení necháme na plechu 5 minúť chladnúť, potom vyberieme na mriežku a necháme úplne vychladnúť. 
REKLAMA
18x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *