Reklama
Iné recepty

Pesto z medvedieho cesnaku – originálny recept

Reklama

Pesto z medvedieho cesnaku je chutné a zdravé zeleninové pesto, ktoré sa vyrába z čerstvých listov medvedieho cesnaku, orechov, syra a olivového oleja. Medvedí cesnak, tiež známy ako divý cesnak, je rastlina, ktorá sa vyskytuje v Európe a Ázii. Má charakteristickú vôňu a chuť po cesnaku, ale je jemnejší a sladší ako cesnak kuchynský.

Okrem vynikajúcej chuti má medvedí cesnak aj množstvo zdravotných výhod. Je bohatý na antioxidanty a vitamíny, ktoré pomáhajú posilňovať imunitný systém a chrániť telo pred chorobami. Okrem toho, medvedí cesnak obsahuje tiež antimikrobiálne látky, ktoré pomáhajú bojovať proti baktériám a vírusom.

Ingrediencie

  • 150g medvedieho cesnaku
  • 50 g parmezánu
  • 1 strúčik cesnaku
  • ½ citróna
  • 50 g píniových orieškov
  • 150 ml oleja
  • Korenie podľa chuti

Postup prípravy

  1. Listy medvedieho cesnaku opláchneme a nahrubo nasekáme.
  2. Do mixéra vložíme medvedí cesnak, parmezán, strúčik cesnaku, píniové oriešky a nastrúhanú kôru z citróna. Rozmixujeme a pri pomalom chode mixéra prilievame olej. Dochutíme korením a citrónovou šťavou.
  3. Pesto vložíme do čistej nádoby a uchovávame v chlade. Môžeme ho použiť na cestoviny, ako základ na omáčku alebo na ochutenie mäsa.

Najčastejšie otázky

Čo je pesto z medvedieho cesnaku?

Pesto z medvedieho cesnaku je omáčka alebo pastovitá zmes vyrobená z listov a stoniek rastliny medvedieho cesnaku, olivového oleja, orieškov, syra a iných prísad.

Na čo sa používa pesto z medvedieho cesnaku?

Pesto z medvedieho cesnaku sa používa ako príloha k cestovinám, ako dip k chlebu alebo ako príloha k mäsu alebo rybe.

Ako dlho vydrží pesto z medvedieho cesnaku v chladničke?

Pesto z medvedieho cesnaku sa v chladničke udrží približne 1-2 týždne, ak je uložené v dobre uzatvorenej nádobe.

Dá sa pesto z medvedieho cesnaku zmraziť?

Áno, pesto z medvedieho cesnaku sa dá zmraziť, aby sa predĺžila jeho trvanlivosť. Najlepšie je ho zmraziť v malých porciách, aby sa dalo ľahko odmraziť len toľko, koľko budete potrebovať.

Reklama

Vyskúšajte tiež

Grilované paradajky s tahini dipom – najlepší recept na grilovanú zeleninu

Paradajky na grile s tahini dipom sú vynikajúcim jedlom, ktoré kombinuje svieže a sladké chute paradajok s bohatou a krémovou…

31 mája, 2023

Grilovaná špargľa – FIT recept na leto

Grilovaná špargľa je skvelá letná pochúťka, ktorá prináša do jedálnička výnimočnú chuť a textúru. Táto zelenina je bohatá na živiny…

27 mája, 2023

Grilované zeleninové špízy – vegetariánsky recept

Grilované zeleninové špízy sú výbornou voľbou pre vegetariánov, ale aj pre všetkých, ktorí radi vychutnávajú pestrofarebné a chutné jedlá. Tieto…

27 mája, 2023

Ako spracovať reďkovku – recept na nakladané reďkovky

Nakladané reďkovky sú skvelým spôsobom, ako využiť sezónne reďkovky a pridať do jedál chrumkavú a kyselo-sladkú príchuť. Tento konzervovaný pokrm…

26 mája, 2023

Citrónový džem – overený recept

Citrónový džem je vytvorený z citrónovej šťavy, citrónovej kôry, cukru a vody. Tieto ingrediencie sa spolu varia a zahustia, vytvárajúc…

24 mája, 2023

Sladká chilli omáčka – jednoduchý recept

Sladká chilli omáčka je populárna a viacúčelová omáčka, ktorá je známa svojou sladkou a pikantnou chuťou. Táto omáčka pochádza z…

24 mája, 2023
Reklama