Preskočiť na obsah

Tento jednoduchý recept na sušienky Pignoli predstavuje tradičný spôsob prípravy pravých talianskych sušienok z píniových orieškov. Sušienky sú tiež ideálne ako vianočná pochúťka.

Ingrediencie

  • 225 g mandľovej pasty 
  • 3 PL kryštálového cukru 
  • 65 g práškového cukru 
  • 3 vaječné bielka  
  • Štipka soli 
  • 65 g hladkej múky 
  • 135 g píniových orieškov

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 170 °C a plechy si vystelieme papierom na pečenie.  
  2. Do misy od kuchynského robota dáme mandľovú pastu s kryštálovým cukrom a vymiešame. Potom pridáme práškový cukor, 2 bielky a soľ a vymiesime hladké cesto.  
  3. Misku s cestom prikryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky na 20 minút vychladnúť. 
  4. V druhej mise si vyšľaháme zvyšný bielok. Píniové oriešky vložíme do samostatného taniera. Zľahka si pomúčime ruky a potom z malej polievkovej lyžice cesta tvarujeme guľôčky. Každú guličku namočíme do vaječného bielka, potom obalíme v píniových orieškoch.  
  5. Pečieme dozlatista asi 15-20 minút. Po dopečení necháme chladnúť pár minút na plechu a potom ich vyberieme na mriežku úplne vychladnúť. 
Ďalšie inšpirácie