...

Plnené avokádo je veľmi obľúbeným jedlom. Jeho krémová textúra sa dokonale spája s vajíčkom a chrumkavou slaninou. Jedlo je vhodné na raňajky alebo si ho tiež môžete dať na desiatu.

Ingrediencie

  • 2 zrelé avokáda 
  • 4 veľké vajcia 
  • soľ 
  • mleté ​​čierne korenie 
  • 3 plátky slaniny 
  • Čerstvo nasekaná pažítka, na ozdobu 

Postup prípravy

  1. Predhrejeme si rúru na 180 °C.  
  2. Avokádo rozpolíme, vyberieme kôstku a z každej polovice vydlabeme asi 1 PL avokáda.  Vydlabané avokáda vložíme do zapekacej misy. 
  3. V miske si rozbijeme vajíčka a pomocou lyžice prenesieme do každého avokáda jeden žĺtok a toľko vaječných bielkov, koľko sa zmestí. Osolíme a okoreníme. 
  4. Pečieme kým bielka nestuhnú ale žĺtky nie sú ešte tekuté (20 až 25 minút.) Ak avokádo začína hnednúť, prikryjeme ho potravinovou fóliou. 
  5. Medzitým si vo veľkej panvici opečieme slaninu do chrumkava (cca 8 minút), potom preložíme na tanier vystlaný papierovou utierkou, aby nasala prebytočný tuk a nakrájame. Podávame s opečenou slaninou a nasekanou pažítkou.