Úžasná chuť čerstvého lososa a magická miska plná chutnej a zdravej zeleniny. Vyskúšajte originálny recept na pikantnú lososovú misku plnú skvelých chutí.

Ingrediencie

Losos 

  • 5 PL sójová omáčka  
  • 5 PL olivový olej 
  • Chilli omáčka 
  • Šťava z 1 limetky 
  • 2 PL med 
  • 4 strúčiky cesnaku 
  • 4 filety z lososa 

Nakladané uhorky 

  • 8 PL ryžový ocot 
  • 1 PL kryštálový cukor 
  • soľ 
  • 2 ČL sezamový olej 
  • 3 šalátové uhorky 

Pikantný dip 

  • 115 g majonéza 
  • 2 PL sladká chilli omáčka 
  • 2 ČL sezamový olej 

Bowls 

  • Varená hnedá ryža 
  • 1 avokádo 
  • 1 stredná mrkva 
  • 1/2 červenej cibule 
  • koriander 
  • sezamové semienka 

Postup prípravy

  1. Rúru si predhrejeme na 180 °C. Veľký plech si vystelieme papierom na pečenie. V miske si vyšľaháme sójovú omáčku, olivový olej, chilli omáčku, limetkovú šťavu, med a cesnak. Pridáme lososa a jemne premiešame, aby sa obalil. Položíme na pripravený plech a pečieme, kým losos nezmäkne, 20 až 25 minút. 
  2. Do hrnčeka dáme ocot, cukor, soľ a varíme, kým sa cukor a soľ nerozpustia, asi 2 minúty. Vmiešame sezamový olej, potom pridáme uhorky a premiešame, aby sa obalili. Zakryjeme vekom alebo plastovou fóliou a odložíme. 
  3. V malej miske zmiešame majonézu, sladkú chilli omáčku a sezamový olej. 
  4. Ryžu rozdelíme do 4 misiek. Navrch dáme lososa, nakladané uhorky, avokádo, mrkvu, červenú cibuľku, koriander a sezamové semienka. Pokvapkáme pikantnou majonézou a podávame.