Úžasná chuť čerstvého lososa a magická miska plná chutnej a zdravej zeleniny. Vyskúšajte originálny recept na pikantnú lososovú misku plnú skvelých chutí.
Ingrediencie
Losos
- 5 PL sójová omáčka
- 5 PL olivový olej
- Chilli omáčka
- Šťava z 1 limetky
- 2 PL med
- 4 strúčiky cesnaku
- 4 filety z lososa
Nakladané uhorky
- 8 PL ryžový ocot
- 1 PL kryštálový cukor
- soľ
- 2 ČL sezamový olej
- 3 šalátové uhorky
Pikantný dip
- 115 g majonéza
- 2 PL sladká chilli omáčka
- 2 ČL sezamový olej
Bowls
- Varená hnedá ryža
- 1 avokádo
- 1 stredná mrkva
- 1/2 červenej cibule
- koriander
- sezamové semienka
Postup
- Rúru si predhrejeme na 180 °C. Veľký plech si vystelieme papierom na pečenie. V miske si vyšľaháme sójovú omáčku, olivový olej, chilli omáčku, limetkovú šťavu, med a cesnak. Pridáme lososa a jemne premiešame, aby sa obalil. Položíme na pripravený plech a pečieme, kým losos nezmäkne, 20 až 25 minút.
- Do hrnčeka dáme ocot, cukor, soľ a varíme, kým sa cukor a soľ nerozpustia, asi 2 minúty. Vmiešame sezamový olej, potom pridáme uhorky a premiešame, aby sa obalili. Zakryjeme vekom alebo plastovou fóliou a odložíme.
- V malej miske zmiešame majonézu, sladkú chilli omáčku a sezamový olej.
- Ryžu rozdelíme do 4 misiek. Navrch dáme lososa, nakladané uhorky, avokádo, mrkvu, červenú cibuľku, koriander a sezamové semienka. Pokvapkáme pikantnou majonézou a podávame.