Preskočiť na obsah

Dobrý vegánsky burger nemusí byť nudný a tento jednoduchý hubový burger naozaj nudný nie je. Marináda na ňom vyzdvihne všetky chute vašich obľúbených hamburgerov, takže mäso vám už nikdy nebude chýbať.

Ingrediencie

  • 4 portobello huby 
  • 80 ml olivový olej 
  • 2 strúčiky cesnaku 
  • ½ ČL mletých horčicových semien 
  • 1 PL Worcester omáčka  
  • 4 žemle 
  • Medová horčica 
  • Paradajky 
  • Ľadový šalát 

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 190 °C. 
  2. V miske si vymiešame  olivový olej, prelisovaný cesnak, horčicový prášok a worcester omáčku . 
  3. Klobúčiky húb poriadne namočíme v zmesi a ukladáme stonkou nadol na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme asi 20 minút alebo pokiaľ nebudú huby mäkké. 
  4. Žemle si prekrojíme na polovicu. Na spodok dáme medovú horčicu, ľadový šalát, paradajku, môžeme dať opäť trochu medovej horčice a na vrch dáme portobello. Prikryjeme vrchnou časťou žemle a servírujeme.  
Ďalšie inšpirácie