Špagety Bolognese sú dokonalým spôsobom, ako premeniť balenie mletého hovädzieho mäsa a špagiet na niečo, čo vás ohromí.
Ingrediencie
- 450 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 PL olivový olej
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- 1 stonkový zeler
- 2 strúčiky cesnaku
- 120 ml suché biele víno
- 1 plechovka drvených paradajok
- 3 PL paradajková pasta
- 500 ml hovädzí (alebo kurací) vývar
- 1 bobkový list
- 250 ml plnotučné mlieko
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup
- Vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme špagety, kým nebudú al dente. Scedíme a špagety odložíme bokom.
- Do veľkej panvice si dáme rozohriať olej. Pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler a restujeme do mäkka, asi 7 minút. Vmiešame hovädzie mäso a cesnak, restujeme, kým mäso nezačne hnednúť asi 8 minút.
- Prilejeme víno a privedieme do varu. Varíme, kým sa víno nezredukuje. Vmiešame paradajky, paradajkový pretlak, vývar, bobkový list, potom znížime teplotu a varíme asi hodinu.
- Bobkový list vyhodíme a postupne vmiešavame mlieko. Prikryjeme a za občasného miešania dusíme asi 45 minút. Dochutíme soľou a korením.
- Nakoniec pridáme špagety a poriadne premiešame, aby sa špagety obalili v omáčke. Podávame s čerstvou bazalkou.