Obsah
Rebarborové muffiny sú vynikajúci sladký dezert, ktorý využíva sezónnu rebarboru. Majú lahodnú kombináciu sladkej a kyslej chuti a sú ideálnym spôsobom, ako využiť čerstvé plody rebarbory.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na rebarborové muffiny
Muffiny
- 175 g práškového cukru
- 175 g rebarbory
- 2 PL oleja
- 1 vajce
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 125 ml cmaru
- 200 g hladkej múky
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1 ČL sódy bikarbóny
Posýpka
- 50 g cukru
- 50 g hladkej múky
- 1 ČL mletej škorice
- 30 g masla
Postup prípravy rebarborových muffín
- Rúru si predhrejeme na 200 °C a formu na muffiny vystelieme papierovými košíčkami na muffiny.
- Rebarboru očistíme, nakrájame na kocky a dáme do misy spolu s cukrom. Zamiešame a odložíme bokom.
- V druhej mise si zmiešame cukor na posýpku s múkou, škoricou a maslom. Pomocou prstou vypracujeme drobenku.
- Do odstátej rebarbory s cukrom pridáme olej, vajce, vanilku a cmar. Zľahka premiešame a pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a sódou bikarbónou. Poriadne zamiešame.
- Pripravenou zmesou naplníme košíčky ( cca do ¾) a posypeme drobenkou.
- Pečieme cca 15 minút alebo kým špajdľa zapichnutá doprostred nevyjde čistá. Po dopečený necháme vychladnúť na mriežke a podávame.
Vianoce prichádzajú!
Ozdobte si svoj domov nádhernými vianočnými prvkami pre sviatočnú sezónu. Držiaky na sviečky, jasličky, girlandy na dvere či stolové dekorácie a samozrejme neodmysliteľný vianočný stromček vytvoria tú pravú sviatočnú náladu. Keď vo vzduchu zavoňajú prvé vianočné koláče, všetko bude už dokonale vyzdobené a pripravené.
- Vianočné svietniky a sviečky
- Vianočné osvetlenie
- Vianočné vence, girlandy a prízdoby
- Vianočné ozdoby
- Vianočné reťaze
- Vonkajšie osvetlenie a dekorácie
- Vianočné stromčeky umelé
- Vianočná kuchyňa
- Vianočný textil
Najlepšie kuchynské pomôcky
- Jedálenské súpravy
- Hrnce a sady
- Kuchynské nože
- Pekáče a zapekacie misy
- Panvice
- Pomôcky na pečenie
- Mixéry a šľahače
- Kuchynské roboty
- Odšťavovače
- Vychytávky do kuchyne
Najčastejšie otázky o rebarborových muffinách
Čo sú rebarborové muffiny?
Rebarborové muffiny sú sladké pečivo v podobe malých koláčikov, ktoré obsahujú čerstvú rebarboru ako hlavnú zložku. Majú jemnú a vláčnu textúru, a ich chuť je kombináciou sladkej a kyslej, vďaka rebarbore.
Ako dlho trvá príprava rebarborových muffinov?
Celkový čas prípravy rebarborových muffinov sa môže líšiť v závislosti od konkrétneho receptu, ale zvyčajne trvá približne 30 až 40 minút. Patrí sem čas na prípravu zmesi, nakrájanie rebarbory, naplnenie formičiek a pečenie v rúre.
Ako by mali byť rebarborové muffiny skladované?
Po upečení a vychladnutí by ste rebarborové muffiny mali uložiť do vzduchotesnej nádoby a uchovať ich v chladničke. Môžu sa skladovať 2-3 dni, ale najlepšie sú čerstvé. Pred konzumáciou ich môžete podávať aj pri izbovej teplote alebo rýchlo zohriať v rúre.
Môžem použiť iné ovocie namiesto rebarbory v muffinoch?
Áno, samozrejme! Rebarbora môže byť vymenená za iné sezónne ovocie, ako sú jahody, maliny, hrušky alebo slivky.