Preskočiť na obsah

Rebarborové muffiny, originálny recept

Rebarborové muffiny sú vynikajúci sladký dezert, ktorý využíva sezónnu rebarboru. Majú lahodnú kombináciu sladkej a kyslej chuti a sú ideálnym spôsobom, ako využiť čerstvé plody rebarbory.

[sc name=”reklama_1″ ][/sc]

Ingrediencie na rebarborové muffiny

Muffiny 

  • 175 g práškového cukru 
  • 175 g rebarbory 
  • 2 PL oleja 
  • 1 vajce 
  • 1 ČL vanilkového extraktu 
  • 125 ml cmaru 
  • 200 g hladkej múky 
  • 1 ČL prášku do pečiva 
  • 1 ČL sódy bikarbóny 

Posýpka  

  • 50 g cukru 
  • 50 g hladkej múky 
  • 1 ČL mletej škorice 
  • 30 g masla 
[sc name=”reklama_2″ ][/sc]

Postup prípravy rebarborových muffín

  1. Rúru si predhrejeme na 200 °C a formu na muffiny vystelieme papierovými košíčkami na muffiny.  
  2. Rebarboru očistíme, nakrájame na kocky a dáme do misy spolu s cukrom. Zamiešame a odložíme bokom.  
  3. V druhej mise si zmiešame cukor na posýpku s múkou, škoricou a maslom. Pomocou prstou vypracujeme drobenku.  
  4. Do odstátej rebarbory s cukrom pridáme olej, vajce, vanilku a cmar. Zľahka premiešame a pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a sódou bikarbónou. Poriadne zamiešame. 
  5. Pripravenou zmesou naplníme košíčky ( cca do ¾) a posypeme drobenkou.  
  6. Pečieme cca 15 minút alebo kým špajdľa zapichnutá doprostred nevyjde čistá. Po dopečený necháme vychladnúť na mriežke a podávame.  
[sc name=”reklama_3″ ][/sc]

Najčastejšie otázky o rebarborových muffinách

Čo sú rebarborové muffiny?

Rebarborové muffiny sú sladké pečivo v podobe malých koláčikov, ktoré obsahujú čerstvú rebarboru ako hlavnú zložku. Majú jemnú a vláčnu textúru, a ich chuť je kombináciou sladkej a kyslej, vďaka rebarbore.

Ako dlho trvá príprava rebarborových muffinov?

Celkový čas prípravy rebarborových muffinov sa môže líšiť v závislosti od konkrétneho receptu, ale zvyčajne trvá približne 30 až 40 minút. Patrí sem čas na prípravu zmesi, nakrájanie rebarbory, naplnenie formičiek a pečenie v rúre.

Ako by mali byť rebarborové muffiny skladované?

Po upečení a vychladnutí by ste rebarborové muffiny mali uložiť do vzduchotesnej nádoby a uchovať ich v chladničke. Môžu sa skladovať 2-3 dni, ale najlepšie sú čerstvé. Pred konzumáciou ich môžete podávať aj pri izbovej teplote alebo rýchlo zohriať v rúre.

Môžem použiť iné ovocie namiesto rebarbory v muffinoch?

Áno, samozrejme! Rebarbora môže byť vymenená za iné sezónne ovocie, ako sú jahody, maliny, hrušky alebo slivky.

[sc name=”reklama_end” ][/sc]
Ďalšie inšpirácie
Skip to content