Preskočiť na obsah

Rumové guľky z piškótového cesta

Čokoládové rumové guličky sú ideálne pre každý sviatočný stôl. S týmto receptom ich dokážete pripraviť rýchlo a jednoducho. Originálna nepečená pochúťka.

Ingrediencie

  • 170 g lupienkov horkej čokolády 
  • 60 g plus 40 g práškového cukru 
  • 2 PL kukuričného sirupu (prípadne medu) 
  • 115 ml rumu 
  • Štipka soli 
  • 310 g rozdrvených piškót 
  • 110 g rozdrvených vlašských orechov 
  • 30 g kakaa 

Postup

  1. Vo vodnom kúpeli si za občasného miešania roztopíme čokoládové lupienky. Pridáme 60 g preosiateho práškového cukru, kukuričný sirup, rum a soľ. Miešame metličkou, kým sa cukor nerozpustí, nezapracuje rum a zmes nebude hladká. 
  2. Pridáme rozdrvené piškóty, vlašské orechy a vareškou premiešame. Misku prikryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky na 1 hodinu, ideálne cez noc.  
  3. Na plech si rozložíme papierové košíčky. Do menších misiek si dáme 40 g práškového cukru a do druhej misky kakao. Z cesta tvarujeme guličky veľkosti 2-3 cm a obalíme buď v cukre alebo v kakaovom prášku na striedačku. Umiestňujeme do pripravených košíčkov. Takto spracujeme všetko cesto. Guľôčky dáme do chladničky na 1-5 dní.  
Ďalšie inšpirácie