Vyskúšajte recept na škoricové crinkles sušienky, ktoré sú naozaj výborné. Osviežujúca vôňa škorice prinesie do vášho domova čaro Vianoc a vaši najbližší si na škoricových crinkles určite pochutnajú.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na škoricové crinkles
- 200 g hladká múka
- 70 g kryštálový cukor
- 1 ČL prášok do pečiva
- 1 – 2 ČL mletej škorice (podľa chuti)
- 2 vajcia
- 60 g zmäknutého masla
Na obaľovanie
- práškový cukor
Postup prípravy škoricových crinkles
- Rúru si predhrejeme na 170 °C a plech si vystelieme papierom na pečenie.
- V mise si vymiešame zmäknuté maslo s cukrom do peny, potom postupne zašľaháme vajíčka.
- V druhej miske si zmiešame suché ingrediencie: múku, prášok do pečiva a škoricu. Poriadne premiešame a presypeme do misy k maslovej zmesi. Rukami alebo vareškou vymiesime kompaktné cesto. Misu prikryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky aspoň na 3 hodiny, ideálne cez noc.
- Do taniera alebo širšej misky si dáme práškový cukor. Lyžičkou odoberáme z vychladnutého cesta a vytvarujeme guličky s veľkosťou asi 2,5 cm. Guličky dôkladne vyvaľkáme v práškovom cukre a ukladáme ich na pripravený plech vo vzdialenosti aspoň 3 cm od seba. Takto spotrebujeme všetko cesto.
- Pečieme asi 10 minút, po dopečení necháme na plechu 5 minúť chladnúť, potom vyberieme na mriežku a necháme úplne vychladnúť.