Vyskúšajte recept na výborné škoricové madlenky, ktoré sú typickým vianočným pečivom z francúzska. Madlenky sa výborne hodia na vianočný stôl a ich chuť vyčarí úsmev na tvári každému, kto ich ochutná.
Ingrediencie
- 150 g hladkej múky
- 50 g mandľovej múky
- 2 ČL prášku do pečiva
- 240 g masla
- 4 vajcia
- 1- 2 ČL mletej škorice podľa chuti
- 200 g práškového cukru
- Kôra z jedného menšieho citróna
Posýpka
- 2 PL práškového cukru
- 1 ČL mletej škorice
Postup prípravy
- Rúru si prehrejeme na 180 °C a formičky na madlenky si vymažeme maslom.
- V mise si vyšľaháme maslo s cukrom do krémova. Postupne zašľaháme vajcia a primiešame nastrúhanú citrónovú kôru.
- V druhej miske si zmiešame hladkú múku, mandľovú múku, prášok do pečiva a škoricu. Potom postupne prisypávame suchú zmes do maslovej zmesi a poriadne premiešame. Výsledné cesto by malo mať redšiu konzistenciu.
- Formičky na madlenky naplníme cestom, ideálne pomocou cukrárskeho vrecka. Pečieme 10 – 15 minút, kým nebude povrch zlatistý.
- Po dopečení necháme na plechu pár minút vychladnúť, až potom ich vyklopíme z formičiek. V malej miske si zmiešame práškový cukor so škoricou a posypeme ním upečené a vychladnuté madlenky.
Ďalšie recepty
Vianočný kapor na bielom víne - výborný recept
Úžasné makovo-citrónové linecké koláčiky s lemon curd - vianočný recept
Bûche de Noël - originálny recept na vianočné poleno
Najlepšie florentínky - originálny recept
Koláč blondies - originálny recept
Najlepšie brownies - dokonalý FIT recept
Americký jablkový koláč - originálny recept na Apple Pie
Tradičný vianočný Figgy Pudding - originálny recept
Mrkvové linecké koláčiky - vianočný recept
Avokádovo-čokoládový puding - FIT recept