14x hodnotené

Vyskúšajte recept na výborné škoricové madlenky, ktoré sú typickým vianočným pečivom z francúzska. Madlenky sa výborne hodia na vianočný stôl a ich chuť vyčarí úsmev na tvári každému, kto ich ochutná.

Ingrediencie

Posýpka 

  • 2 PL práškového cukru 
  • 1 ČL mletej škorice 

Postup prípravy

  1. Rúru si prehrejeme na 180 °C a formičky na madlenky si vymažeme maslom. 
  2. V mise si vyšľaháme maslo s cukrom do krémova. Postupne zašľaháme vajcia a primiešame nastrúhanú citrónovú kôru.  
  3. V druhej miske si zmiešame hladkú múku, mandľovú múku, prášok do pečiva a škoricu. Potom postupne prisypávame suchú zmes do maslovej zmesi a poriadne premiešame. Výsledné cesto by malo mať redšiu konzistenciu.  
  4. Formičky na madlenky naplníme cestom, ideálne pomocou cukrárskeho vrecka.  Pečieme 10 – 15 minút, kým nebude povrch zlatistý.  
  5. Po dopečení necháme na plechu pár minút vychladnúť, až potom ich vyklopíme z formičiek. V malej miske si zmiešame práškový cukor so škoricou a posypeme ním upečené a vychladnuté madlenky.