8x hodnotené

Šľahačkové pečivo je veľmi jednoduché a rýchle na prípravu a preto je aj veľmi obľúbené. Toto vianočné pečivo vás prekvapí svojou jemnosťou a príjemnou chuťou.

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Do väčšej misy dáme múku, smotanu a maslo nahrubo nastrúhané, prípadne nakrájané na kocky a vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a odložíme na 1/2 – 1 hod do chladničky.  
  2. Medzitým si v miske zmiešame práškový cukor s vanilkovým cukrom na obaľovanie hotových koláčikov.  
  3. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku 0,5 – 1 cm a vykrajujeme rôzne tvary, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.  
  4. Rúru si predhrejeme na 170 °C a pečieme 5 – 8 minút dozlatista. Horúce koláčiky obalíme v cukrovej zmesi.