Reklama
Dezerty

Šľahačkové koláče (pečivo) – vianočný recept

Reklama

Šľahačkové pečivo je veľmi jednoduché a rýchle na prípravu a preto je aj veľmi obľúbené. Toto vianočné pečivo vás prekvapí svojou jemnosťou a príjemnou chuťou.

Ingrediencie

  • 350 g hladkej múky
  • 250 ml smotana na šľahanie
  • 250 g masla
  • Na posypanie: práškový a vanilkový cukor

Postup prípravy

  1. Do väčšej misy dáme múku, smotanu a maslo nahrubo nastrúhané, prípadne nakrájané na kocky a vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a odložíme na 1/2 – 1 hod do chladničky.
  2. Reklama
  3. Medzitým si v miske zmiešame práškový cukor s vanilkovým cukrom na obaľovanie hotových koláčikov.
  4. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku 0,5 – 1 cm a vykrajujeme rôzne tvary, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  5. Rúru si predhrejeme na 170 °C a pečieme 5 – 8 minút dozlatista. Horúce koláčiky obalíme v cukrovej zmesi.
Reklama

Vyskúšajte tiež

Jahodový sorbet – domáci recept

Jahodový sorbet je osviežujúci a ovocný dezert, ktorý je obľúbený pre svoju intenzívnu jahodovú chuť a lahodnú textúru. Tento sorbet…

7 júna, 2023

Jahodové semifreddo – recept na letný koláč s jahodami

Jahodové semifreddo je elegantný taliansky dezert, ktorý sa vyznačuje jemnou a krémovou textúrou a výraznou chuťou čerstvých jahôd. Tento ľahký…

7 júna, 2023

Jahodová pena – rýchly recept

Jahodová pena je ľahký a osviežujúci dezert, ktorý sa vyznačuje krémovou textúrou a bohatou jahodovou chuťou. Táto pena je vyrobená…

7 júna, 2023
Reklama

Vláčny jahodový koláč s jogurtom – hrnčekový recept

Vláčny jahodový koláč s jogurtom je osviežujúci a lahodný dezert, ktorý spojuje sviežosť jahôd s krémovou chuťou jogurtu. Tento koláč…

7 júna, 2023

Najlepšia hrnčeková jahodová bublanina – fantastický recept

Jahodová bublanina je lahodný letný dezert, ktorý v sebe spája sladkosť čerstvých jahôd s krehkosťou a chuťou rozpustného cesta. Tento…

7 júna, 2023

Jahodové maslo – recept na úžasnú pochúťku

Jahodové maslo je lahodný a jednoduchý spôsob, ako využiť čerstvé jahody a vytvoriť si svoje vlastné ovocné maslo. Je to…

5 júna, 2023