Preskočiť na obsah

Tuniak v cestovinách je lacný a chutný spôsob, ako do jedla pridať nejaké bielkoviny. Vyskúšajte tento chutný recept na tuniakové špagety, ktoré dokážete pripraviť rýchlo a jednoducho na jednej panvici.

Ingrediencie

  • 1 bal. špagety 
  • 60 g sušených paradajok 
  • 1 PL kapary 
  • 3 strúčiky cesnaku 
  • 6 ančovičiek 
  • 4 PL olivový olej 
  • 1 tuniak v olivovom oleji 
  • 120 g zelené olivy 
  • Čerstvá petržlenová vňať 
  • soľ 

Postup

  1. Vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme špagety, kým nebudú al dente. Pred scedením si odložíme hrnček vody z cestovín. Zvyšnú vodu scedíme a špagety odložíme bokom. 
  2. Do mixéra si dáme sušené paradajky, kapary, cesnak, ančovičky, olivový olej a mixujeme, kým sa nevytvorí hladká pasta. Vo väčšej panvici za stáleho miešania restujeme vzniknutú pastu 3 až 4 minúty, kým mierne stmavne a nezavonia. Znížime teplotu a pomaly vmiešavame odloženú vodu z cestovín, kým sa nevytvorí tekutá omáčka. Tuniaka si nakrájame na veľké kúsky a pridáme do omáčky (spolu s olejom z konzervy) a s nakrájanými olivami. Premiešame, aby sa omáčka spojila. 
  3. Pridáme uvarené špagety a premiešame, aby sa cestoviny poriadne obalili, cca 1 – 2 minúty. Posypeme čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame.  
Ďalšie inšpirácie