Tuniak v cestovinách je lacný a chutný spôsob, ako do jedla pridať nejaké bielkoviny. Vyskúšajte tento chutný recept na tuniakové špagety, ktoré dokážete pripraviť rýchlo a jednoducho na jednej panvici.
Ingrediencie
- 1 bal. špagety
- 60 g sušených paradajok
- 1 PL kapary
- 3 strúčiky cesnaku
- 6 ančovičiek
- 4 PL olivový olej
- 1 tuniak v olivovom oleji
- 120 g zelené olivy
- Čerstvá petržlenová vňať
- soľ
Postup
- Vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme špagety, kým nebudú al dente. Pred scedením si odložíme hrnček vody z cestovín. Zvyšnú vodu scedíme a špagety odložíme bokom.
- Do mixéra si dáme sušené paradajky, kapary, cesnak, ančovičky, olivový olej a mixujeme, kým sa nevytvorí hladká pasta. Vo väčšej panvici za stáleho miešania restujeme vzniknutú pastu 3 až 4 minúty, kým mierne stmavne a nezavonia. Znížime teplotu a pomaly vmiešavame odloženú vodu z cestovín, kým sa nevytvorí tekutá omáčka. Tuniaka si nakrájame na veľké kúsky a pridáme do omáčky (spolu s olejom z konzervy) a s nakrájanými olivami. Premiešame, aby sa omáčka spojila.
- Pridáme uvarené špagety a premiešame, aby sa cestoviny poriadne obalili, cca 1 – 2 minúty. Posypeme čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame.