Preskočiť na obsah

Vyskúšajte chutné cestoviny Cacio e Pepe, ktorých názov v preklade znamená syr a korenie. Tieto dve ingrediencie sa zvyčajne považujú len za malé ingrediencie do jedla, ale v tomto recepte na cestoviny sú veľmi dôležité.

Ingrediencie

  • 1 bal špagety 
  • 2 PL maslo 
  • 1 PL olivový olej 
  • Hrubo mleté ​​čierne korenie 
  • 65 g čerstvo nastrúhané Pecorino 
  • 65 g čerstvo nastrúhaný parmezán  
  • Soľ 

Postup

  1. Vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme špagety, kým nebudú al dente. Pred scedením si odložíme hrnček vody z cestovín. Zvyšnú vodu scedíme a špagety odložíme bokom. 
  2. Vo veľkej panvici na strednom ohni si roztopíme 1 lyžicu masla s olejom. Pridáme veľké množstvo čierneho korenia a restujeme, kým nebude voňavé, asi 1 minútu. Prilejeme ⅓ hrnčeka rezervovanej vody z cestovín a privedieme do varu. Pridáme zvyšnú 1 lyžicu masla a pomocou klieští pridáme špagety, ktoré vmiešame do maslovej zmesi. 
  3. Nakoniec pridáme syry a neustále miešame, kým sa syr neroztopí. Panvicu odstránime z tepla, keď sa asi polovica syra roztopí. (Ak je omáčka príliš hustá, prilejeme ďalšiu vodu z cestovín.) 
  4. Podávame posypané ďalším syrom. 
Ďalšie inšpirácie