Ľahké a rýchle jedlo pre akúkoľvek príležitosť. Tento recept na špenátovú frittatu obsahuje čerstvý špenát, cibuľu, cesnak, parmezán a kozie syry a sušené paradajky.
Ingrediencie
- 9 vajec
- 2 PL mlieka
- 30 g strúhaného parmezánu
- 1/4 ČL soli
- 1/8 ČL mletého čierneho korenia
- 2 PL olivového oleja
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 2 PL krájaných sušených paradajok
- 225 g baby špenátu
- 56 g kozieho syra
Postup
- V miske si vyšľaháme vajcia, mlieko a parmezán. Vmiešame soľ a korenie a odložíme bokom.
- Na panvici si rozohrejeme olivový olej na miernej teplote. Pridáme cibuľu a restujeme do sklovita asi 4 až 5 minút. Pridáme cesnak a sušené paradajky a ešte minútku restujeme. Po hrstiach pridávame špenát a premiešame s cibuľou. Keď čerstvý špenát začne vädnúť, pridáme do panvice ďalšiu hrsť špenátu a premiešame.
- Keď bude v panvici všetok špenát, zmes rovnomerne rozložíme po celom dne panvice a zalejeme vaječnou zmesou.
- Špachtľou nadvihneme špenátovú zmes po stranách panvice, aby vaječná zmes pretiekla pod ňu. Vrch frittatovej zmesi posypeme kúskami kozieho syra.
- Znížime teplotu na minimum a panvicu prikryjeme. Necháme variť na varnej doske 10 až 13 minút, kým frittata stuhne. Stred by mal byť stále trasľavý.
- Predhrejeme si rúru na 180 °C a pečieme 3 – 4 minúty.