Preskočiť na obsah

Špenátová Frittata

    Špenátová Frittata - originálny recept

    Ľahké a rýchle jedlo pre akúkoľvek príležitosť. Tento recept na špenátovú frittatu obsahuje čerstvý špenát, cibuľu, cesnak, parmezán a kozie syry a sušené paradajky.

    Ingrediencie

    • 9 vajec 
    • 2 PL mlieka 
    • 30 g strúhaného parmezánu 
    • 1/4 ČL soli 
    • 1/8 ČL mletého čierneho korenia 
    • 2 PL olivového oleja 
    • 1 cibuľa 
    • 1 strúčik cesnaku 
    • 2 PL krájaných sušených paradajok 
    • 225 g baby špenátu 
    • 56 g kozieho syra 

    Postup

    1. V miske si vyšľaháme vajcia, mlieko a parmezán. Vmiešame soľ a korenie a odložíme bokom. 
    2. Na panvici si rozohrejeme olivový olej na miernej teplote. Pridáme cibuľu a restujeme do sklovita asi 4 až 5 minút. Pridáme cesnak a sušené paradajky a ešte minútku restujeme. Po hrstiach pridávame špenát a premiešame s cibuľou. Keď čerstvý špenát začne vädnúť, pridáme do panvice ďalšiu hrsť špenátu a premiešame.  
    3. Keď bude v panvici všetok špenát, zmes rovnomerne rozložíme po celom dne panvice a zalejeme vaječnou zmesou.  
    4. Špachtľou nadvihneme špenátovú zmes po stranách panvice, aby vaječná zmes pretiekla pod ňu. Vrch frittatovej zmesi posypeme kúskami kozieho syra. 
    5. Znížime teplotu na minimum a panvicu prikryjeme. Necháme variť na varnej doske 10 až 13 minút, kým frittata stuhne. Stred by mal byť stále trasľavý.  
    6. Predhrejeme si rúru na 180 °C a pečieme 3 – 4 minúty.  
    Ďalšie inšpirácie