Preskočiť na obsah

Špenátová polievka z čerstvého špenátu s mätou, originálny recept

Krémová vegánska špenátová polievka s osviežujúcim nádychom mäty. Jednoduchá príprava a dostupné ingrediencie vytvárajú výživnú a lahodnú polievku, ktorá neobsahuje žiadne mliečne výrobky.

[sc name=“reklama_1″ ][/sc]

Ingrediencie na špenátovú polievku

  • 2 PL olivového oleja 
  • 1cibuľa 
  • 1 zemiak 
  • 1 l zeleninového vývaru 
  • 1/2 ČL morskej soli 
  • 1/4 ČL mletej červenej papriky 
  • 250 g čerstvého špenátu 
  • 30 g čerstvej mäty 
  • 2 ČL jablčného octu 
[sc name=“reklama_2″ ][/sc]

Postup prípravy špenátovej polievky

  1.  Do hrnca dáme rozohriať olivový olej, pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme do mäkka. Potom pridáme nadrobno nasekaný cesnak a pár minút restujeme, kým nezmäkne. 
  2. Pridáme zemiaky, vývar, soľ a korenie. Varíme 15 minút na strednej teplote, kým zemiaky nezmäknú. Odstavíme z ohňa. 
  3. Pridáme špenát, mätu a ocot. Miešame, kým lístky špenátu a mäty nezvädnú. Tyčovým mixérom rozmixujeme do hladka. Podľa chuti dochutíme a podávame. 
[sc name=“reklama_end“ ][/sc]
Ďalšie inšpirácie