Na prípravu týchto jednoduchých špagiet môžete použiť mleté hovädzie, morčacie, bravčové, kuracie alebo jahňacie mäso.
Ingrediencie
- 1 balenie špagiet
- 450 g mletého mäsa
- 3 PL olivového oleja
- 130 g cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 PL paradajkovej pasty
- 1/2 ČL sušeného oregana
- Mletá červená paprika
- 240 ml vývaru
- 1 veľká plechovka drvených paradajok
- Soľ
- mleté čierne korenie
- čerstvá bazalka
- 1/2 hrnčeka strúhaného parmezánu
Postup
- Vo veľkom hrnci necháme zovrieť osolenú vodu. Pridáme špagety a varíme, kým nebudú al dente. Odstavíme z ohňa, scedíme a odložíme bokom.
- Do veľkej panvice dáme rozohriať olej a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľku do sklovita. Potom pridáme mäso a restujeme asi 8 minút, kým nezhnedne. Pridáme prelisovaný cesnak, paradajkový pretlak, oregano a mletú červenú papriku a za stáleho miešania restujeme asi 1 minútu.
- Prilejeme vodu, primiešame paradajky, 3/4 lyžičky soli a štedrú štipku čierneho korenia. Omáčku privedieme do varu a varíme odkryté na miernom ohni 25 minút. Počas varenia omáčku niekoľkokrát premiešame a podľa potreby dochutíme soľou alebo korením. Odstránime z ohňa, primiešame posekanú bazalku, pridáme špagety a necháme minútku odstáť. Premiešame a posypeme parmezánom.