Preskočiť na obsah

Talianske špagety s mletým mäsom

    Talianske špagety s mletým mäsom - zdravý recept

    Na prípravu týchto jednoduchých špagiet môžete použiť mleté ​​hovädzie, morčacie, bravčové, kuracie alebo jahňacie mäso.

    Ingrediencie

    • 1 balenie špagiet 
    • 450 g mletého mäsa 
    • 3 PL olivového oleja 
    • 130 g cibule 
    • 3 strúčiky cesnaku 
    • 2 PL paradajkovej pasty 
    • 1/2 ČL sušeného oregana 
    • Mletá červená paprika 
    • 240 ml vývaru 
    • 1 veľká plechovka drvených paradajok 
    • Soľ  
    • mleté ​​čierne korenie 
    • čerstvá bazalka 
    • 1/2 hrnčeka strúhaného parmezánu 

    Postup

    1. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť osolenú vodu. Pridáme špagety a varíme, kým nebudú al dente. Odstavíme z ohňa, scedíme a odložíme bokom.  
    2. Do veľkej panvice dáme rozohriať olej a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľku do sklovita. Potom pridáme mäso a restujeme asi 8 minút, kým nezhnedne. Pridáme prelisovaný cesnak, paradajkový pretlak, oregano a mletú červenú papriku a za stáleho miešania restujeme asi 1 minútu. 
    3. Prilejeme vodu, primiešame paradajky, 3/4 lyžičky soli a štedrú štipku čierneho korenia. Omáčku privedieme do varu a varíme odkryté na miernom ohni 25 minút. Počas varenia omáčku niekoľkokrát premiešame a podľa potreby dochutíme soľou alebo korením. Odstránime z ohňa, primiešame posekanú bazalku, pridáme špagety a necháme minútku odstáť. Premiešame  a posypeme parmezánom. 
    Ďalšie inšpirácie