Preskočiť na obsah

Na prípravu týchto jednoduchých špagiet môžete použiť mleté ​​hovädzie, morčacie, bravčové, kuracie alebo jahňacie mäso.

Ingrediencie

  • 1 balenie špagiet 
  • 450 g mletého mäsa 
  • 3 PL olivového oleja 
  • 130 g cibule 
  • 3 strúčiky cesnaku 
  • 2 PL paradajkovej pasty 
  • 1/2 ČL sušeného oregana 
  • Mletá červená paprika 
  • 240 ml vývaru 
  • 1 veľká plechovka drvených paradajok 
  • Soľ  
  • mleté ​​čierne korenie 
  • čerstvá bazalka 
  • 1/2 hrnčeka strúhaného parmezánu 

Postup

  1. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť osolenú vodu. Pridáme špagety a varíme, kým nebudú al dente. Odstavíme z ohňa, scedíme a odložíme bokom.  
  2. Do veľkej panvice dáme rozohriať olej a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľku do sklovita. Potom pridáme mäso a restujeme asi 8 minút, kým nezhnedne. Pridáme prelisovaný cesnak, paradajkový pretlak, oregano a mletú červenú papriku a za stáleho miešania restujeme asi 1 minútu. 
  3. Prilejeme vodu, primiešame paradajky, 3/4 lyžičky soli a štedrú štipku čierneho korenia. Omáčku privedieme do varu a varíme odkryté na miernom ohni 25 minút. Počas varenia omáčku niekoľkokrát premiešame a podľa potreby dochutíme soľou alebo korením. Odstránime z ohňa, primiešame posekanú bazalku, pridáme špagety a necháme minútku odstáť. Premiešame  a posypeme parmezánom. 
Ďalšie inšpirácie