Tento recept na kura tandoori je jednoduchý, pretože sa pečie na jednej panvici. Za jednoduchosťou sa však skrýva chutné jedlo, ideálne na víkendové obedy ale aj pre návštevy.

Ingrediencie

  • 1 šálka obyčajného bieleho jogurtu 
  • 3 PL korenia tandoori masala 
  • 1/8 až 1/4 ČL chilli  
  • 8 vykostených kuracích stehien  
  • 2 bataty 
  • 1 PL olivového oleja 
  • 16 cherry paradajok 
  • Plátky citróna 
  • Voliteľné: Mletý čerstvý koriander a naan placky 

Postup prípravy

  1. Vo veľkej miske zmiešame jogurt, korenie tandoori a podľa chuti chilli,. Pridáme kuracie mäso a poriadne premiešame. Zakryjeme potravinovou fóliou a necháme v chladničke marinovať 6-8 hodín. Občas premiešame. 
  2. Predhrejeme si rúru na 230° C. Kuracie mäso vložíme do vymasteného pekáča, pridáme sladké zemiaky; pokvapkáme olejom a pečieme asi 15 minút. Pridáme paradajky a plátky citróna. Pečieme cca 15-20 minút, alebo kým nebude mäso mäkké. Ak chcete, podávajte s koriandrom a chlebom naan.