Preskočiť na obsah

Tandoori masala kura

Tento recept na kura tandoori je jednoduchý, pretože sa pečie na jednej panvici. Za jednoduchosťou sa však skrýva chutné jedlo, ideálne na víkendové obedy ale aj pre návštevy.

Ingrediencie

  • 1 šálka obyčajného bieleho jogurtu 
  • 3 PL korenia tandoori masala 
  • 1/8 až 1/4 ČL chilli  
  • 8 vykostených kuracích stehien  
  • 2 bataty 
  • 1 PL olivového oleja 
  • 16 cherry paradajok 
  • Plátky citróna 
  • Voliteľné: Mletý čerstvý koriander a naan placky 

Postup

  1. Vo veľkej miske zmiešame jogurt, korenie tandoori a podľa chuti chilli,. Pridáme kuracie mäso a poriadne premiešame. Zakryjeme potravinovou fóliou a necháme v chladničke marinovať 6-8 hodín. Občas premiešame. 
  2. Predhrejeme si rúru na 230° C. Kuracie mäso vložíme do vymasteného pekáča, pridáme sladké zemiaky; pokvapkáme olejom a pečieme asi 15 minút. Pridáme paradajky a plátky citróna. Pečieme cca 15-20 minút, alebo kým nebude mäso mäkké. Ak chcete, podávajte s koriandrom a chlebom naan. 
[sc name=“reklama_end“ ][/sc]
Ďalšie inšpirácie
Skip to content