Reklama
Dezerty

Tekvicová cheesecake roláda – originálny recept

Reklama

Cheesecake ako roláda? Áno, aj to je možné. Vyskúšajte recept na úžasnú tekvicovú cheesecake roládu, ktorá je nielen dokonalým dezertom na poobede, ale aj skvelou pochúťkou pre každú návštevu.

Ingrediencie

  • 130 g kryštálový cukor
  • 100 g hladká múka
  • 1/2 ČL soľ
  • 1 ČL prášok do pečiva
  • 1/2 ČL korenie pumpkin spice mix
  • 3 vajcia
  • 85 g tekvicové pyré
  • Práškový cukor
  • Olej alebo maslo na vymazanie

Plnka 

  • 340 g smotanový syr philadelphia alebo mascarpone
  • 1 PL masla
  • 1 ČL vanilkový extrakt
  • 160 g práškového cukru
  • 1/2 ČL soľ

Korenie pumpkin spice mix 

  • 1 ČL mletej škorice
  • ¼ ČL mletého muškátového orieška
  • ¼ ČL mletého zázvoru
  • ⅛ ČL mletých klinčekov

Postup prípravy

  1. Predhrejeme si rúru na 180 °C. Plech na pečenie si vystelieme papierom na pečenie a namažeme ho maslom alebo nastriekame sprejom na pečenie.
  2. Reklama
  3. Vo veľkej mise si zmiešame cukor, múku, soľ, sódu bikarbónu, korenie, vajcia a tekvicové pyré, poriadne premiešame, kým sa zmes nespojí. Vylejeme na pripravený plech a pečieme cca 15 minút, kým nebude špáradlo zapichnuté do stredu čisté.
  4. Keď je korpus upečený, vyberieme z rúry, preklopíme na kuchynskú textíliu bez textúry posypanú práškovým cukrom a odstránime papier na pečenie. Zrolujeme na poleno a necháme vychladnúť.
  5. Medzitým si vo veľkej mise zmiešame smotanový syr, rozpustené maslo, vanilku, práškový cukor, soľ a vyšľaháme do hladka.
  6. Keď korpus vychladne, jemne ho rozvinieme a rovnomerne natrieme plnku. Zvinieme a môžeme poprášiť práškovým cukrom, prípadne servírujeme so šľahačkou.
Reklama

Vyskúšajte tiež

Čerešňové chutney ku grilovanému mäsu – originálny recept

Čerešňové chutney je osviežujúci a chuťovo bohatý spoločník pre grilované mäso. Toto chutney je vyrobené z čerstvých čerešní, ktoré sú…

8 júna, 2023

Jahodový sorbet – domáci recept

Jahodový sorbet je osviežujúci a ovocný dezert, ktorý je obľúbený pre svoju intenzívnu jahodovú chuť a lahodnú textúru. Tento sorbet…

7 júna, 2023

Jahodové semifreddo – recept na letný koláč s jahodami

Jahodové semifreddo je elegantný taliansky dezert, ktorý sa vyznačuje jemnou a krémovou textúrou a výraznou chuťou čerstvých jahôd. Tento ľahký…

7 júna, 2023

Jahodová pena – rýchly recept

Jahodová pena je ľahký a osviežujúci dezert, ktorý sa vyznačuje krémovou textúrou a bohatou jahodovou chuťou. Táto pena je vyrobená…

7 júna, 2023

Vláčny jahodový koláč s jogurtom – hrnčekový recept

Vláčny jahodový koláč s jogurtom je osviežujúci a lahodný dezert, ktorý spojuje sviežosť jahôd s krémovou chuťou jogurtu. Tento koláč…

7 júna, 2023

Najlepšia hrnčeková jahodová bublanina – fantastický recept

Jahodová bublanina je lahodný letný dezert, ktorý v sebe spája sladkosť čerstvých jahôd s krehkosťou a chuťou rozpustného cesta. Tento…

7 júna, 2023