...

Cheesecake ako roláda? Áno, aj to je možné. Vyskúšajte recept na úžasnú tekvicovú cheesecake roládu, ktorá je nielen dokonalým dezertom na poobede, ale aj skvelou pochúťkou pre každú návštevu.

Ingrediencie

  • 130 g kryštálový cukor 
  • 100 g hladká múka 
  • 1/2 ČL soľ 
  • 1 ČL prášok do pečiva 
  • 1/2 ČL korenie pumpkin spice mix 
  • 3 vajcia 
  • 85 g tekvicové pyré 
  • Práškový cukor 
  • Olej alebo maslo na vymazanie  

Plnka 

  • 340 g smotanový syr philadelphia alebo mascarpone 
  • 1 PL masla 
  • 1 ČL vanilkový extrakt 
  • 160 g práškového cukru 
  • 1/2 ČL soľ 

Korenie pumpkin spice mix 

  • 1 ČL mletej škorice 
  • ¼ ČL mletého muškátového orieška 
  • ¼ ČL mletého zázvoru 
  • ⅛ ČL mletých klinčekov 

Postup prípravy

  1. Predhrejeme si rúru na 180 °C. Plech na pečenie si vystelieme papierom na pečenie a namažeme ho maslom alebo nastriekame sprejom na pečenie.  
  2. Vo veľkej mise si zmiešame cukor, múku, soľ, sódu bikarbónu, korenie, vajcia a tekvicové pyré, poriadne premiešame, kým sa zmes nespojí. Vylejeme na pripravený plech a pečieme cca 15 minút, kým nebude špáradlo zapichnuté do stredu čisté.  
  3. Keď je korpus upečený, vyberieme z rúry, preklopíme na kuchynskú textíliu bez textúry posypanú práškovým cukrom a odstránime papier na pečenie. Zrolujeme na poleno a necháme vychladnúť.  
  4. Medzitým si vo veľkej mise zmiešame smotanový syr, rozpustené maslo, vanilku, práškový cukor, soľ a vyšľaháme do hladka. 
  5. Keď korpus vychladne, jemne ho rozvinieme a rovnomerne natrieme plnku. Zvinieme a môžeme poprášiť práškovým cukrom, prípadne servírujeme so šľahačkou.