Preskočiť na obsah

Tekvicové kari s cícerom a kokosovým mliekom, originálny recept

Tekvicové kari s cícerom a kokosovým mliekom - originálny recept

Vegetariánske jedlo na párty, ktoré sa môže konzumovať ako hlavné jedlo alebo ako príloha. Tekvicové kari môžete napríklad podávať aj s okoreneným pečeným mäsom alebo rybou.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na tekvicové kari

  • 1 PL slnečnicového oleja 
  • 3 PL thajskej žltej kari pasty  
  • 2 cibule 
  • 3 veľké stonky citrónovej trávy  
  • 6 strukov kardamónu 
  • 1 PL horčičného semienka 
  • 1 ks maslovej tekvice 
  • 250 ml zeleninového vývaru 
  • 400 ml plechovka kokosového mlieka  
  • 400g konzervy cíceru 
  • 2 limetky 
  • Čerstvá mäta  

Postup prípravy tekvicového kari

  1. Na väčšej panvici si rozohrejeme olej a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku s kari pastou, nasekanou citrónovou trávou, kardamónom a horčičnými semiankami a restujeme cca 2 – 3 minúty. 
  2. Očistenú, ošúpanú tekvicu nakrájanú na menšie kocky pridáme do panvice a poriadne premiešame, aby sa tekvica obalila v zmesi. Prilejeme vývar, kokosové mlieko a privedieme do varu. Potom pridáme cícer a varíme asi 10 minút, pokým tekvica nezmäkne.  
  3. Odstránime z ohňa a dochutíme limetkou. Podávame s lístkami mäty, mesiačikmi limetky a s chlebom naan. 
REKLAMA
23x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *