Preskočiť na obsah

Tekvicové kari s cícerom a kokosovým mliekom

Vegetariánske jedlo na párty, ktoré sa môže konzumovať ako hlavné jedlo alebo ako príloha. Tekvicové kari môžete napríklad podávať aj s okoreneným pečeným mäsom alebo rybou.

Ingrediencie

  • 1 PL slnečnicového oleja 
  • 3 PL thajskej žltej kari pasty  
  • 2 cibule 
  • 3 veľké stonky citrónovej trávy  
  • 6 strukov kardamónu 
  • 1 PL horčičného semienka 
  • 1 ks maslovej tekvice 
  • 250 ml zeleninového vývaru 
  • 400 ml plechovka kokosového mlieka  
  • 400g konzervy cíceru 
  • 2 limetky 
  • Čerstvá mäta  

Postup

  1. Na väčšej panvici si rozohrejeme olej a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku s kari pastou, nasekanou citrónovou trávou, kardamónom a horčičnými semiankami a restujeme cca 2 – 3 minúty. 
  2. Očistenú, ošúpanú tekvicu nakrájanú na menšie kocky pridáme do panvice a poriadne premiešame, aby sa tekvica obalila v zmesi. Prilejeme vývar, kokosové mlieko a privedieme do varu. Potom pridáme cícer a varíme asi 10 minút, pokým tekvica nezmäkne.  
  3. Odstránime z ohňa a dochutíme limetkou. Podávame s lístkami mäty, mesiačikmi limetky a s chlebom naan. 
Ďalšie inšpirácie