Výborné tekvicové muffiny sú skvelou pochúťkou pre deti aj dospelých.

Ingrediencie

  • 175 ml slnečnicového oleja 
  • 175 g trstinového cukru 
  • 3 vajcia 
  • 1 ČL vanilkového extraktu 
  • 200 g nahrubo nastrúhanej dužiny maslovej tekvice 
  • 100 g hrozienok 
  • strúhaná kôra z 1 pomaranča 
  • 2 ČL mletej škorice 
  • 200 g hladkej múky 
  • 1 ČL kypriaceho prášku 
  • 1 ČL sódy bikarbóny 

Na polevu 

  • 200 g syra philadelphia 
  • 85 g práškového cukru 
  • opečené sekané pekanové orechy na ozdobenie 

Postup prípravy

  1. Rúru si predhrejeme na 180 °C. Plech na muffiny s 12 otvormi vystelieme papierovými košíčkami.  
  2. Do veľkej misy nalejeme olej a pridáme cukor, vajce a vanilku. Spolu prešľaháme, potom pridáme nastrúhanú tekvicu, hrozienka a pomarančovú kôru. 
  3. Vmiešame škoricu, múku, kypriaci prášok a sódu bikarbónu, poriadne premiešame. Veľkou lyžicou nalievame zmes do košíčkov cca do ¾.  
  4. Pečieme 25 minút, pokiaľ nebude špajľa zapichnutá do muffinov čistá. Po dopečení necháme vychladnúť na mriežke. 
  5. Na prípravu polevy vyšľaháme smotanový syr a cukor do hladka a potom rozotrieme na vrch košíčkov. Vrch môžeme ozdobiť opečenými nasekanými pekanovými orechami.