Tekvicové osie hniezda sú presne to, čo potrebujete ráno pri šálke kávy. Tekvica dodáva do cesta vlhkosť, vďaka čomu sú rolky extra mäkké.
Ingrediencie
Cesto
- Sprej na pečenie
- 120 ml teplé mlieko
- 7 g sušeného droždia
- 1 vajce
- 580 g hladká múka
- 65 g kryštálový cukor
- 30 g hnedý cukor
- 2 ČL soľ
- 130 g tekvicové pyré
- 4 PL maslo
Plnka
- 65 g masla
- 100 g hnedý cukor
- 2 PL mletá škorica
- 1/2 ČL soľ
- 1/4 ČL muškátový oriešok
- 1/4 ČL mleté klinčeky
- 65 g nasekané pekanové orechy
Poleva
- 125 g smotanový syr philadelphia
- 4 PL masla
- 130 g práškového cukru
- Štipka soli
- 2 PL javorový sirup
Postup
- Do malého hrnčeka dáme zahriať mlieko, prisypeme sušené droždie a necháme 5 minút kysnúť.
- Do misky pridáme múku, biely a hnedý cukor, soľ a premiešame. K suchej zmesi pridáme kvások, tekvicové pyré, vajce a pomocou háku na cesto premiešame na strednej rýchlosti. Postupne zašľahávame maslo po jednej PL, pričom každú jednu zašľaháme. Miesime asi 10 minút, kým cesto nebude kompaktné a hladké. Preložíme ho do misy vymastenej olejom, prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme cca 2 hod oddychovať.
- V miske si zmiešame maslo, škoricu, soľ, muškátový oriešok a klinčeky. Predhrejeme si rúru na 200 °C a pripravíme si pekáč, ktorý vymastíme olejom. Cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou stierky rozotrieme plnku na celé cesto. Navrch nasypeme nasekané pekanové orechy. Cesto pevne zrolujeme, odrežeme konce a nakrájame na 12 valčekov. Každý valček položíme na pekáč reznou stranou nahor, prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme kysnúť, kým sa zdvojnásobí.
- Nakysnuté rolky pečieme asi 25 minút a necháme odstáť aspoň 20 minút.
- V strednej miske pomocou ručného mixéra vyšľaháme smotanový syr a maslo. Pridáme práškový cukor a štipku soli a miešajte, kým nezostanú žiadne hrudky. Prilejeme javorový sirup a šľaháme, kým sa zmes nespojí. Nakoniec polevu nalejeme na teplé rolky a podávame.