Preskočiť na obsah

Tekvicový hummus

    Tekvicový hummus - originálny recept

    Tekvicový hummus je ideálnym a zdravým receptom na jeseň a jeho príprava vám zaberie len 10 minút. Tento vegánsky tekvicový hummus je veľmi bohatý a krémový a jeho príjemnú chuť si určite zamilujete.

    Ingrediencie

    • 500 g tekvice 
    • olivový olej 
    • 2 strúčiky cesnaku 
    • ½ citróna 
    • 2 PL tahini pasty 
    • 400 g scedeného cíceru v plechovke 
    • 1 červená paprika 
    • 1 žltá paprika 

    Postup

    1. Z tekvice odrežeme vrch asi v dvoch tretinách. Odstránime tekvicové semienka a potom  vydlabeme dužinu koľko pôjde a vyrežeme ju aj z dna a veka.  
    2. Rúru si rozohrejeme na 200 °C . Dužinu tekvice nakrájame na kúsky a vložíme do pekáča s cesnakom a troškou oleja. Okoreníme a potom pečieme 45 minút, kým nie je tekvica mäkká. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. 
    3. Do kuchynského robota dáme vychladnutú tekvicu so šťavou z pekáča a cesnakom. Pridáme citrónovú šťavu, tahini pastu a cícer. Dochutíme soľou a rozmixujeme na pastu – ak je príliš hustá, pridáme ešte trochu oleja. Hummus naberieme späť do tekvice a podávame s paprikou pokrájanou na pásiky a slanými tyčinkami. 
    Ďalšie inšpirácie