Tekvicový hummus je ideálnym a zdravým receptom na jeseň a jeho príprava vám zaberie len 10 minút. Tento vegánsky tekvicový hummus je veľmi bohatý a krémový a jeho príjemnú chuť si určite zamilujete.
Ingrediencie
- 500 g tekvice
- olivový olej
- 2 strúčiky cesnaku
- ½ citróna
- 2 PL tahini pasty
- 400 g scedeného cíceru v plechovke
- 1 červená paprika
- 1 žltá paprika
Postup
- Z tekvice odrežeme vrch asi v dvoch tretinách. Odstránime tekvicové semienka a potom vydlabeme dužinu koľko pôjde a vyrežeme ju aj z dna a veka.
- Rúru si rozohrejeme na 200 °C . Dužinu tekvice nakrájame na kúsky a vložíme do pekáča s cesnakom a troškou oleja. Okoreníme a potom pečieme 45 minút, kým nie je tekvica mäkká. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
- Do kuchynského robota dáme vychladnutú tekvicu so šťavou z pekáča a cesnakom. Pridáme citrónovú šťavu, tahini pastu a cícer. Dochutíme soľou a rozmixujeme na pastu – ak je príliš hustá, pridáme ešte trochu oleja. Hummus naberieme späť do tekvice a podávame s paprikou pokrájanou na pásiky a slanými tyčinkami.